Home » D:News » Au fost descoperite coroana si scutul lui Alexandru Macedon

Au fost descoperite coroana si scutul lui Alexandru Macedon

Au fost descoperite coroana si scutul lui Alexandru Macedon
Publicat: 25.04.2008
Un stravechi mormant din Grecia despre care se credea ca adapostea trupul regelui Filip al II-lea al Macedoniei, tatal lui Alexandru cel Mare, s-a dovedit a fi mormantul fratelui lui Alexandru Macedon, conform ultimelor studii ale cercetatorilor din Pennsylvania University.

Aceasta inseamna ca unele dintre artefactele descoperite in mormant-inclusiv un coif, un scut si o coroana din argint, ar fi putut apartine initial lui Alexandru Macedon. Pentru ca fratele vitreg ale acestuia le-ar fi mostenit de drept, conform traditiei acelor timpuri si majoritatii istoricilor si biografilor faimosului cuceritor din Antichitate. Mormantul a fost descoperit initial in anul 1977 in urma unor excavatii in satul Vergina din Nordul Greciei . Atunci au fost descoperite trei morminte in acelasi sit printre care si cel despre care s-a crezut pana in prezent ca ar fi apartinut regelui Filip al II-lea al Macedoniei, declara Eugene N. Borza, professor de istorie antica la Pennsylvania University.

Analizele recente au demonstrat ca picturile, vasele ceramice si restul artefactelor din mormant sunt de fapt cu o generatie mai noi decat cele din timpul regelui Filip. Alte dovezi sunt aduse de picturile din interior, care prezinta scene din campaniile duse de Alexandru Macedon in Egipt si Asia precum si descoperirea unui sceptru in lungime de 2 metri care i-a apartinut dupa toate probabilitatile lui Filip al III-lea Arrhideaus, fratele vitreg al lui Alexandru Macedon. Alexandru a murit langa Babilon in anul 323 i.e.n. Generalii sai l-au desemnat urmas pe fratele sau vitreg iar acesta a cerut obiectele lui Alexandru Macedon ca o dovada de legitimitate si continuitate a puterii marelui cuceritor, conform tuturor surselor istorice .

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase