Home » D:News » Politica pungilor de plastic, o diversiune?

Politica pungilor de plastic, o diversiune?

Politica pungilor de plastic, o diversiune?
Publicat: 22.05.2008
Planurile pentru interzicerea folosirii pungilor de plastic de unica folosinta sunt simple diversiuni pentru a indeparta atentia opiniei publice de la adevaratele probleme ale mediului inconjurator, declara un consilier al guvernului Marii Britanii.

Expertul in reciclarea si refolosirea deseurior, profesorul Chris Coggins, este de parere ca politica guvernamentala permite supermarketurilor sa paseze responsabilitatea sacilor de plastic catre cumparatori.
“Supermarketurile au un rol mult mai mare decat se credea in a influenta soarta ambalajelor si sacilor de plastic folositi. Aceste corporatii internationale au mai multa putere si respectiv, responsabilitate decat cumparatorii, in ceea ce priveste soarta deseurilor de plastic”, declara in continuare profesorul Coggins.
In cadrul unui interviu acesta a afirmat ca pungile si sacii de plastic sar foarte usor in ochi si par a fi o problema majora a mediului. In realitate, acestea reprezinta doar o mica proportie din multitudinea de deseuri asociate produselor din petrol.

In Marea Britanie se arunca anual circa 13 miliarde de saci si pungi de plastic, in conditiile in care descompunerea acestora si reintegrarea lor in circuitul natural dureaza mai mult de 1000 de ani.
In anul 2002, Irlanda a fost prima tara din lume care a trecut la inlocuirea sacilor de plastic de unica folosinta cu saci realizati din fibre de orez biodegradabile si non- poluante.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase