Home » D:News » A fost descoperita piramida faraonului Menkautor

A fost descoperita piramida faraonului Menkautor

A fost descoperita piramida faraonului Menkautor
Publicat: 06.06.2008
Conducatorul unei echipe arheologice egiptene, profesorul Zahi Hawas a declarat ca a descoprerit la sud de orasul Cairo una dintre cle mai vechi piramide ale vechii civilizatii egiptene. Anticul monument a fost construit cu peste 4 500 de ani in urma.

Identificarea si autentificarea piramidei de catre echipa de arheologi egipteni ar putea pune stop controverselor legate de structura geometrica numita Piramida fara Varf, descrisa pentru prima data de un arheolog german in secolul 19. Unii arheologi asociaza acesta piramida cu a faraonul Merykare care a stapanit Egiptul cu 400 de ani mai devreme in perioada cunoscuta drept Regatul Mijlociu. In schimb profesorul Hawas si echipa sa care a escavat in jurul bazei piramidei sunt convinsi ca piramida apartine lui Menkautor despre care se cunoaste dupa unele inscriptii ca ar fi construit o piramida in acea zona.
 
“In prezent suntem siguri ca aceasta este piramida lui Menkautor, el este singurul faraon din a cincea dinastie a carui piramida nu fusese inca identificata, iar inscriptiile hiroglifice de pe monumentele din preajma indica aceasta zona ca fiind ce in care Menkautor si-a definitivat piramida” declara intr-un comunicat de presa profesorul Hawas. Cand echipa de arheologi a inceput acum circa 18 luni sa dezgroape piramida, ei au trebuit sa inlature circa 8 metri de straturi de nisip pentru a ajunge la zidurile de la baza piramidei.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase