Home » D:News » Turismul ameninta citadelele incase

Turismul ameninta citadelele incase

Turismul ameninta citadelele incase
Publicat: 08.07.2008
Fluxul zilnic de turisti care viziteaza citadela incasa de la Machu Picchu din Peru duce incet,dar sigur, la distrugerea celui mai valoros vestigiu al civilizatiei incase. UNESCO a luat nota de activitatea distructiva a turistilor si a inclus ruinele inconjurate de jungla pe lista monumentelor de patrimoniu ale umanitatii.

Vizitele turistilor din lumea intreaga care au ca scop explorarea vestigilor incase de la Machu Picchu s-au dublat in ultimii 10 ani. In anul 2007, cifra turistilor care au urcat pe citadela andina a depasit numarul de 800 000 de persoane. In consecinta,  comitetul UNESCO World Heritage a avertizat ca numarul prea mare de vizitatori, alaturi de alti factori daunatori, cum ar fi alunecarile de teren, focurile din jungla si dezvoltarea haotica din jurul complexului incas, vor duce in scurt timp la afectarea iremediabila a acestor vestigii precolumbiene de o valoare inestimabila.

Constructiile haotice destinate facilitatilor turistice au fost facute fara un studiu in prealabil al zonei, ceea ce a dus de la inceput la un cumul de probleme. Hotelurile si restaurantele din preajma complexului Machu Picchu au fost ridicate chiar in incinta oraselului montan Aguas Calientes, pe fundamental fragil al malului raului din apropiere, fapt ce va duce in viitorul apropiat la eroziunea monumentelor din zona.
Locuitorii capitalei incase Cuzco, din apropierea complexului Machu Picchu au protestat fata de noile constructii care distrug monumentele istorice, prin blocarea drumurilor si incendierea unor cauciucuri de masini.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase