Home » D:News » O specie de fluturi considerata disparuta a fost redescoperita

O specie de fluturi considerata disparuta a fost redescoperita

O specie de fluturi considerata disparuta a fost redescoperita
Publicat: 17.07.2008
Un nou studiu al entomologilor englezi vine cu rezultate imbucuratoare pentru conservationistii din Marea Britanie. Conform acestora, o specie de fluture foarte rara, despre care s-a crezut ca a disparut in urma incendierii uneia dintre putinele pajisti unde traia, a fost redescoperita.

Fluturele albastru-argintiu a fost considerat disparut dupa ce un incendiu devastator a mistuit pajistile din rezervatia Thursley, situata in Comitatul Surrey.
La ultimul recensamant ala acestor insecte, entomologii englezi au descoperit ca numarul acestor insecte crezute disparute, a crescut din nou.
Ultima numaratoare a descoperit 126 de fluturi in pajistea unde in urma cu un an, un incendiu declansat a distrus doua treimi din vegetatia intinsa pe o suprafata de 400 de hectare.

“In perioada in care a izbucnit incendiul, nevertebratele, incluzand aici si insectele, erau la maximul productivitatii si al numarului de indivizi. Toate insectele erau foarte vulnerabile la orice fel de foc deschis. Pentru noi este un mister modul in care au supraviatuit acesti fluturi, pentru ca nimfele si larvele lor au fost  ucise de incendiu”, declara Simon Nobes, managerul rezervatiei Thursley.
Numarul indivizilor din specia fluturelui albastru-argintiu a scazut cu peste 80% in ultima suta de ani.
Cercetatorii estimeaza ca este nevoie de 10-15 ani pentru ca populatia de fluturi sa se refaca complet in urma acestui incendiu.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase