Home » D:News » Lupii din Canada prefera pescuitul in locul vanatorii

Lupii din Canada prefera pescuitul in locul vanatorii

Lupii din Canada prefera pescuitul in locul vanatorii
Publicat: 03.09.2008
Haitele de lupi care populeaza habitatele din Vestul Canadei si-au schimbat obiceiurile alimentare in ultimele decade. Conform studiilor efectuate de zoologii canadieni, unele populatii de lupi abandoneza vanatoarea de cerbi si trec la pescuitul somonilor, in momentul in care acesti pesti migreaza pentru depunerea icrelor.

Pentru a certifica aceasta noua descoperire, cercetatorii au monitorizat un numar de opt haite de lupi din provincia canadiana British Columbia.
Fenomenul este marcat de inceperea migratiei de toamna a somonilor de Pacific catre raurile din British Columbia in scopul depunerii icrelor. Acesta este momentul asteptat de lupi care incep sa urmareasca si sa pescuiasca somonii care se aventureaza in ape putin adanci. Initial cercetatorii au crezut ca lupii au fost fortati sa pescuiasca din cauza diminuarii efectivelor de cerbi, caribu si elani, animale erbivore care fac parte in mod obisnuit din lista de prazi a lupilor.
“Am fost uimiti sa descoperim ca lupii prefera sa pescuiasca somoni chiar si atunci cand aveau la dispozitie turme de cerbi in regiune. Raspunsul este dat de inteligenta remarcabila a lupilor. Acestia au observat ca vanatoarea de cervide este riscanta, multi cerbi si elani folosindu-si cu succes coarnele pentru a se apara de lupi, reusind astfel sa raneasca si chiar sa ucida unii lupi. In consecinta lupii au tras concluzia ca pescuitul somonilor este deopotriva lipsit de riscuri si consuma mai putina energie decat vanatoarea de cervide.” Afirma zoologul Chri Darimont din cadrul Universitatii din Victoria.

Sursa : BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase