Home » D:News » Medicina se bazeaza prea mult pe chimioterapie

Medicina se bazeaza prea mult pe chimioterapie

Medicina se bazeaza prea mult pe chimioterapie
Publicat: 12.11.2008
Medicii din Marea Britanie vor trebui sa gaseasca in viitorul apropiat o alternativa mai “blanda” pentru chemoterapia folosita in cadrul cazurilor de cancer avansat. Cel putin acesta este verdictul dat de forurile conducatoare ale National Confidential Enquiry into Patient Outcome and Death.

Raportul care sta la baza acestei decizii se bazeaza pe analizarea cazurilor a 600 de suferinzi de cancer care au decedat in urma celor 30 de zile de tratament chimioterapeutic. Conform rezultatelor obtinute, decesul unei treimi dintre pacienti a fost grabit de acest tip de tratament.
Profesorul Mike Richards, o somitate in domeniul studierii cancerului, afirma ca este socat de aceste rezultate. In prezent, a ajuns sa se discute la modul serios despre adoptarea unor decizii care sa vizeze reducerea sau chiar eliminarea totala a chimioterapiei.
Prin urmare, Dr. Diana Mort, unul dintre coautorii raportului declara ca “medicii ar trebui sa fie mult mai atenti atunci cand prescriu tratamentul chimioterapeutic unor pacienti bolnavi de cancer in faza terminala”

Sursa : BBC News

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase