Home » D:News » Sindromul oamenilor lup poate fi vindecat

Sindromul oamenilor lup poate fi vindecat

Sindromul oamenilor lup poate fi vindecat
Publicat: 24.11.2008
Hipertricoza, sau boala oamenilor lupi, maladie care se manifesta printr-o pilozitate excesiva, nu a putut fi tratata pana in prezent decat prin intermediul unor tratamente extrem de scumpe si dureroase. Oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia, din NewYork, sustin, insa, ca au descoperit un remediu mult mai eficient si mai putin dureros pentru boala care afecteaza circa 50 de persoane din intreaga lume.

Tratamentul revolutionar este, mai degraba, unul ingenios, afirma cercetatorii, atata vreme cat despre el s-a crezut multa vreme ca este contraindicat. Testele au demonstrat ca injectatiile cu testosteron, remediu folosit in mod obisnuit pentru a preveni calvitia, duc la pierderea pilozitatii celor afectati de misteriosul sindrom al oamenilor lup.

Dintre cele aproximativ 50 de persoane afectate de hipertricoza, cele mai multe au fost identificate in India si America de Sud. Multi dintre cei bolnavi folosesc inca traditionalele lame de barbierit, atata vreme cat vechile tratamente laser s-au dovedit cu mult peste posibilitatile lor financiare.

Sursa:TheTelegraph
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase