Home » D:News » Oamenii cred mai mult in paranormal decat in Dumnezeu

Oamenii cred mai mult in paranormal decat in Dumnezeu

Oamenii cred mai mult in paranormal decat in Dumnezeu
Publicat: 26.11.2008
Cei mai multi oameni cred cu tarie in existenta extraterestrilor si a fantomelor, mai mult decat in existenta unui Dumnezeu, este rezultatul suprinzator al unui studiu realizat de publicatia britanica DailyMail.

Dintre cele aproximativ 3000 de persoane intervievate, 58% s-au declarat convinse de existenta fenomenelor paranormale in timp ce doar  54% au afirmat ca mai cred in existenta Divinitatii. Studiul mai arata ca femeile sunt cele mai predispuse catre supranatural si ca este mult mai posibil ca ele sa viziteze mediumuri si vrajitoare, decat ar face-o barbatii.

„Oamenii au tendinta sa creada in lucruri pe care nu le inteleg si la care nu gasesc explicatii logice. Poate parea ciudat, dar astfel de credinte exista inca de la inceputurile omenirii. Poate ca nu mai credem in zane si spiridusi, dar avem OZN-urile, extraterestrii si fenomele paranormale. Religia si credintele in supranatural nu trebuie privite ca doua fete distincte ale unei oglinzi. In fapt, ele se afla intr-o legatura extrem de puternica”, afirma Christopher Bader, sociolog la Universitatea Baylor.

Sursa:LiveScience
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase