Home » D:News » Furia elefantilor face noi victime

Furia elefantilor face noi victime

Furia elefantilor face noi victime
Publicat: 28.11.2008
Un barbat a fost calcat in picioare si mai multe ferme si case au fost distruse dupa ce 16 elefanti au devastat un sat din insulele Sumatra, au anuntat oficialii indonezieni citati de FoxNews.

Ploile torentiale precum si inundatiile create in urma acestora au gonit elefantii indonezieni din padurile in care fusesera mutati de autoritati, fapt ce a dus la dezastrul din urma cu doua zile. Satenii din provincia Cot Pangee au incercat timp de mai multe zile sa izgoneasca turma de elefanti care se apropiase amenintator de fermele din apropierea satelor. Zgomotele si strigatele localnicilor nu au facut, insa, decat sa creasca agresivitatea animalelor, sustine Andi Basrul, membru al Agentiei pentru Conservarea Resurselor Naturale din Indonezia.

Grupurile ecologiste sustin, pe de alta parte, faptul ca defrisarile masive si transformarea fostelor paduri in terenuri agricole au amenintat serios habitatul elefantilor, fortandu-i pe acestia sa caute hrana in apropierea asezarilor umane. Rapoartele autoritatilor arata ca lupta surda dintre pachiderme si oameni a luat amploare in ultimii ani. In mai, 2007, o turma de elefanti a devastat un sat din apropierea rezervatiei Bukit Burisan, atac in urma cruia si-au pierdut viata o femeie si fiica acesteia in varsta de numai 3 ani. In luna octombrie a aceluiasi an, un tanar de 14 ani a fost strivit de un elefant dupa ce acesta lovise animalul cu o motocicleta.

In rezervatiile din Sumatra exista una dintre cele mai mari populatii de elefanti din lume, cu aproximativ 2500 de exemplare.

Sursa:FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase