Home » D:News » S-a inventat tutunul care combate cancerul

S-a inventat tutunul care combate cancerul

S-a inventat tutunul care combate cancerul
Publicat: 12.12.2008
O echipa de geneticieni rusi din cadrul Laboratorului de Medicina Transgenica din Moscova declara ca a modificat o specie de tutun astfel incat acesta sa duca la vindecarea canceului pulmonar, laringian, esofagian sau bucal. Echipa condusa de profesorul Viaceslav Kosorukov anuntase initial ca a descoperit remediul anti-cancer intr-un tip de tutun aparut in urma a numeroase incrucisari genetice.

Geneticienii rusi declara ca, pana in prezent, testele pe hamsteri au fost incununate de succes, urmand ca in etapa urmatore sa se treaca la testarea oamenilor bolnavi de unul dintre tipurile de cancer provocate de fumat. Plantatia de tutun-minune este situata in apropierea Institutului de Biologie Fiziochimica A. N. Belozersky de langa Moscova, si este pazita zi si noapte de paznici inarmati. Succesul pe scara larga al tutunului anti-cancer ar reprezenta astfel un adevarat boom pentru agricultura locala, Rusia fiind singura tara din lume care detine monopolul cultivarii acestui tutun modificat genetic.

“Am pornit studiile folosindu-ne de o varietate de tutun salbatic australian pe care am incrucisat-o de nenumarate ori. Am saturat tutunul cu o solutie speciala care contine o bacterie modificata genetic. Bacteria in cauza transmite o anumita secventa ADN in cadrul celulei vegetale a tutunului. Noua nu ne ramane decat sa extragem substanta rezultata. Acesta substanta actioneaza urmarind si anihiland celulele canceroase din interiorul corpului uman. Tratamentul nostru cu tutun modificat este de 6 ori mai ieftin decat tratamentul clasic cu citostatice”, incheie  profesorul Yury Dorokhov.

Sursa: Pravda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase