Home » D:News » Genele tatilor sunt responsabile de sexul copiilor

Genele tatilor sunt responsabile de sexul copiilor

Genele tatilor sunt responsabile de sexul copiilor
Publicat: 15.12.2008
Un studiu efectuat de cercetatorii Univeristatii Newcastle din Marea Britanie a demonstrat ca singurul factor care duce la formarea sexului viitorilor copii este detinut de bagajul genetic al tatilor, anunta publicatia online Science Daily.

Conform rezultatelor obtinute de  Dr. Corry Gellatly, sexul viitorilor copii este determinat strict de bagajul genetic mostenit de la tati. Cu alte cuvinte, un barbat care are in familie mai multi frati decat surori, are mai multe sanse sa devina la randul sau tata de baieti decat de fete. S-a demonstrat si situatia opusa, cand barbatii cu surori au devenit mai degraba tati de fete decat de baieti.

Cercetarile s-au desfasurat pe un esalon de 927 de increngaturi familiale care contin informatii despre 556.387 persoane din Europa si America de Nord pe un interval de timp care se intinde din jurul anului 1600 pana in prezent.
 
“Studiul demonstreaza, fara echivoc, faptul ca sexul viitorilor copii este determinat de bagajul genetic al tatilor pe cand, in cazul femeilor, mostenirea lor genetica nu poate determina in nici un fel sexul viitorului copil” adauga dr. Gellalty.
Cercetatorii Universitatii Newcastle afirma ca o gena inca nedescoperita, este responsabila de reglarea numarului de cromozomi X sau Y din bagajul genetic al spermatozoizilor. Urmatoarea etapa a studiilor se va focaliza pe descoperirea motivului pentru care se nasc mai multi baieti in perioada imediat urmatoare razboaielor.

Sursa: ScienceDaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase