Home » D:News » Viermii paraziti – un posibil tratament pentru scleroza multipla?

Viermii paraziti – un posibil tratament pentru scleroza multipla?

Viermii paraziti – un posibil tratament pentru scleroza multipla?
Publicat: 06.03.2009
Oricat de ciudat ar parea, cercetatorii de la Universitatea din Nottingham (Marea Britanie) au motive sa creada ca infestarea controlata cu anumiti viermi paraziti ar putea reprezenta un tratament eficace pentru scleroza multipla.

Studiul este condus de profesorii Cris Constantinescu si David Pritchard, care investigheaza efectul infestarii cu viermi paraziti, in cadrul unui studiu mai amplu destinat descoperirii unor tratamente eficiente pentru scleroza multipla. Acesta boala autoimuna afecteaza cateva milioane de oameni in intrega lume si este o maladie neurologica debilitanta, afectand vederea, mobilitatea, determinand depresie, oboseala extrema si probleme cognitive. Aceste simptome survin adesea in crize (recaderi), urmate de perioade in care pacientul se simte mai bine. La ora actuala nu exista nici un tratament care sa vindece boala, iar medicamentele care trateaza simptomele sunt putin eficiente.

Desi ideea utilizarii parazitilor ca tratament al sclerozei multiple (numita si scleroza in placi) pare ciudata, exista un mic studiu anterior al unor pacienti cu scleroza multipla, studiu care aratase ca pacientii care sufereau si de infestari cu viermi intestinali aveau mai putine recaderi. Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham incerca sa afle daca utilizarea unui mic numar de viermi paraziti inofensivi poate ameliora simptomele si evolutia sclerozei in placi. Ei utilizeaza cate 25 de viermi microscopici pentru fiecare pacient; viermii sunt introdusi in brat, printr-o procedura nedureroasa, pentru o perioada de 9 luni. Daca metoda va avea succes, ea ar putea fi utilizata pe scara larga, deoarece cercetarile au arata ca persoanele suferind de scleroza multipla sunt interesate de acest tratament natural.
Sursa: Science Daily

 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase