Home » D:News » O specie de pasari detine propria insula tropicala

O specie de pasari detine propria insula tropicala

O specie de pasari detine propria insula tropicala
Publicat: 15.05.2009
O specie de pasari capabila sa zboare imediat dupa ce a iesit din ouale ascunse in nisipul tropical, a intrat in posesia propriei insule private din estul Indoneziei.

Maleo este o pasare de marimea unui pui, a carei penaj din zona capului formeaza ceea ce se aseamana cu o casca de culoare neagra, cunoscuta in mod special pentru faptul ca este o mare iubitoare de caldura.

Pasarile maleo traiesc pe insula Sulawesi, in Indonezia, iar numarul exemplarelor aflate in libertate variaza intre 5 000 si 10 000. Pentru a-si incuba ouale, obisnuiesc sa le depuna pe nisipurile fierbinti sau pe rocile incalzite ca urmare a activitatii vulcanice din zona.

De curand, aceste pasari au propria lor bucatica de insula. Organizatia Wildlife Conservation Society impreuna cu autoritatile locale au marcat o zona cu suprafata de 14 hectare, aflata in nordul insulei, care va fi protejata prin lege. Noua rezervatie adaposteste cel putin 40 de cuiburi ale pasarilor maleo. Societatea a platit suma de 12 500 de dolari pentru a stabili aceasta rezervatie in Sulawesi, una dintre cele 17 000 de insule ale Indoneziei.

Sursa: The Independent
 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase