Home » D:News » Reptile uriase au invadat o baza militara din Florida

Reptile uriase au invadat o baza militara din Florida

Reptile uriase au invadat o baza militara din Florida
Publicat: 25.05.2009
O baza aviatica militara din apropiere de Miami, Florida, se confrunta de ceva timp cu o invazie terestra cu totul neobisnuita. Nu este vorba de vreun atac terorist sau de vreo alta operatiune militara ci de invazia unor reptile originare din Africa, reptile care pot ajunge la dimensiuni considerabile si care constituie deja o problema majora pentru autoritatile americane.

Varanus niloticus este denumirea stiintifica a varanului de Nil, un membru al familiei Varanidae, reptila care poate atinge intre 1,5 – 2 metri lungime si peste 14 kilograme. Cel mai probabil, animalele au ajuns in baza militara dupa ce au fost crescute ca animale de casa si ulterior eliberate de fostii lor proprietari.

„Atunci cand ai un avion care trebuie sa aterizeze sau sa decoleze, iar pe pista se afla mai multe reptile uriase care se incalzesc la soare, ai deja o problema uriasa in ceea ce priveste siguranta oamenilor” sustine Parker Hall, biolog in cadrul armatei americane. Deja exista un numar mare de angajati a caror misiune este aceea de a goni pasarile, reptilele sau alte animale care pot aparea pe pistele de decolare sau in camerele soldatilor americani. Situatia a devenit insa disperata dupa ce numarul vietuitoarelor a crescut ingrijorator in rezervatia Everglades, acolo de unde se aventureaza spre zonele locuite de oameni.

Problema autoritatilor are insa si o alta natura. Numarul speciilor invazive, asa cum este si cazul varanului de Nil, a ajuns sa il depaseasca pe cel al speciilor native, sustin expertii. situatia este de-a dreptul alarmanta numai daca ne gandim la cazul lui Varanus niloticus, un predator vorace care a fost surprins in mai multe randuri in timp ce vana specii protejate de lege.

Autoritatile se declara neputincioase si nu pot evalua inca impactul pe care speciile invazive il pot avea asupra faunei autohtone.

Sursa: National Geographic

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase