Home » D:News » Si-a fotografiat propria moarte

Si-a fotografiat propria moarte

Si-a fotografiat propria moarte
Publicat: 27.05.2009
Este povestea tragica a japonezului Michio Hoshino, unul dintre cei mai apreciati fotografi ai naturii salbatice din intreaga lume. Artistul a fost surprins de un urs brun siberian in propriul cort, in timpul unei expeditii in apropierea lacului Kurilskoia din Rusia. Singurul gest pe care japonezul l-a facut inaintea mortii iminente a fost sa fotografieze ursul urias care se pregatea sa il atace.

Drama s-a consumat in data de 8 august 1996, iar stirea mortii sale a facut rapid inconjurul lumii. Datorita, insa, violentei acestei fotografii si a povestii sale tragice, ea nu a fost facuta publica pentru multa vreme. Alaturi de Michio Hoshino se aflau, in momentul mortii sale, sotia si fiica de numai doi ani. Cele doua au scapat nevatamate, dar au asistat neputincioase la tragedia barbatului.

Anul trecut, mai precis la 8 august 2008, autoritatile locale din Alaska au dezvelit un monument in memoria celui care a fost Michio Hoshino. Momentul ales nu a fost intamplator, comemorarea avand loc in aceeasi zi si aceeasi luna in care artistul si-a pierdut viata. De asemenea, Muzeul Nordului din cadrul Universitatii din Alaska gazduieste o expozitie permanenta de fotografie a japonezului. 

Sursa: New York Times

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase