Home » D:News » Captura vietii unui pescar – o racheta balistica

Captura vietii unui pescar – o racheta balistica

Captura vietii unui pescar – o racheta balistica
Publicat: 12.06.2009
Rodney Solomon, un pescar comercial din New Mexico, Statele Unite ale Americii, a crezut ca a dat lovitura vietii sale atunci cand una dintre lansete a inceput sa se miste violent. Parea ca un peste urias fusese prins, iar scoaterea sa la suprafata nu mai era decat o problema de timp. Nu mica a fost mirarea pescarului atunci cand a vazut la suprafata apei o racheta balistica aer-aer, in locul trofeului la care se asteptase.

Fara sa intre in panica, Rodney a agata racheta de platforma barcii sale „Bold venture” si si-a continuat sesiunea de pescuit pentru inca 10 zile. Odata adusa la mal, racheta a fost predata specialistilor de la o baza militara din apropiere. Acestia s-au declarat socati de curajul nebun al pescarului si au declarat ca racheta putea exploda in orice moment, mai ales ca urmele corodarii din cauza apei oceanului era deja destul de avansate.

„Nu am fost deloc speriat. De ar fi trebuit sa fiu?”, a declarat nonsalat Rodney Solomon atunci cand a fost intervievat de ziaristii americani. Mai mult, el a cerut armatei americane permisiunea de a pastra proiectilul ca suvenir.

Cererea sa a fost respinsa fara drept de apel, iar racheta a fost detonata de genistii bazei din New Mexico. Oficiali ai armatei au confirmat faptul ca este vorba despre un proiectil american, dar nu au dat nicio explicatie privitoare la pierderea acestuia in apele oceanului.

Sursa: UK News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase