Home » D:News » Cum se pedepseste violenta domestica in Turcia

Cum se pedepseste violenta domestica in Turcia

Cum se pedepseste violenta domestica in Turcia
Publicat: 25.06.2009
Pare putin neobisnuit ca violenta domestica, o infractiune pedepsita aspru in multe tari ale lumii, sa fie trecuta cu vederea prea usor. Si totusi, un tribunal din sud-estul Turciei a condamnat un barbat, acuzat ca si-a molestat una dintre sotii si copilul, la o pedeapsa cel putin bizara... Sa ofere flori consoartei batute cu salbaticie.

Hayrettin Cetintas, un barbat din orasul turc Diyarbakir a fost adus in fata judecatorilor sub acuzatia de violenta domestica. Barbatul isi lovise violent una dintre sotii si copilul in varsta de numai 10 ani, iar victimele sustineau ca astfel de tratamente le sunt aplicate cu regularitate. Spre surprinderea tuturor celor prezenti, judecatorul a luat decizia ca intregul conflict sa fie rezolvat pe cale amiabila. Mai exact, Cetintas a fost obligat sa ofere un buchet de flori in fiecare saptamana, timp de cinci luni, sotiei pe care obisnuia sa o loveasca. Mai mult, barbatul a fost silit sa citeasca cinci carti despre cresterea copiilor.

In timpul procesului, Hayrettin Cetintas a recunoscut ca nu cunoaste data de nastere a sotiei si nici data cand s-au casatorit. „Nu i-am dat flori niciodata si este posibil sa imi fi batut copilul, dar numai atunci cand eram foarte obosit”, este declaratia socanta a inculpatului.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase