Home » D:News » NASA cauta in Australia urmele inregistrarilor originale ale aselenizarii

NASA cauta in Australia urmele inregistrarilor originale ale aselenizarii

NASA cauta in Australia urmele inregistrarilor originale ale aselenizarii
Publicat: 20.07.2009
Imaginile transmise la data 20 iulie 1969, care prezentau sosirea pe Luna a primilor oameni, n-au mai fost gasite de NASA, iar filmul recent lansat, restaurat cu ajutorul tehnologiei digitale, a fost realizat pe baza unor copii destul de slabe, existente in arhivele americane. Totusi, in Australia au fost realizate, in 1969, inregistari de buna calitate, pe care acum NASA incerca sa le recupereze.

In urma cu exact 40 de ani, 600 de milioane de oameni urmareau, cu sufletul la gura, extraordinarele imagini ale astronautilor americani Neil Armstrong si Buzz Aldrin pasind pe Luna.

Imaginile aduse de catre astronauti erau mult mai clare decat cele inregistrate de la sol de catre inginerii NASA, dar agentia spatiala americana a pierdut, din nefericire, acele filme.

In anii ’70 si ’80, ca urmare a faptului ca NASA ducea lipsa de benzi folosite pentru inregistrari, 200.000 de astfel de benzi au fost sterse, urmand sa fie refolosite; printre ele se gaseau si inregistarile originale ale “plimbarii pe Luna” a celor doi membri ai misiunii Apollo 11.

Recent, insa, s-a aflat ca in Australia, la Observatorul Astronomic Parkes, ar fi fost realizat un al doilea set de inregistrari, pe baza transmisiei realizate de pe Luna in 1969, iar aceste imagini ar fi fost mai clare decat cele “reusite” de inginerii NASA in SUA.

Conform datelor detinute, aceste inregistari ar fi fost trimise in SUA, dar nimeni nu stie, in aceste moment, unde se afla. Totusi, NASA spera sa le dea de urma. Cautarile sunt conduse de Richard Nafzger, un inginer care lucreaza in cadrul NASA si care a depus multe eforturi pentru regasirea inregistrarilor ratacite.

SURSA: ABC

 
Pe 20 iulie 2009 se implinesc 40 de ani de la aselenizare, 40 de ani de cand omul a pus piciorul pe Luna. Aniverseaza evenimentul alaturi de DESCOPERA.ro.

 

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase