Home » D:News » O lume de deprimati

O lume de deprimati

O lume de deprimati
Publicat: 03.09.2009
O spune Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS): pana in 2030, unica, adevarata plaga sociala la nivel mondial o va reprezenta depresia: o maladie deja mai raspandita decat cancerul sau SIDA, si care in urmatorii 20 de ani va afecta un numar tot mai mare de indivizi, in intreaga lume.

Potrivit datelor OMS, in clipa de fata, in lume exista peste 450 milioane de persoane afectate de aceasta dereglare psihica, mai ales in tarile in curs de dezvoltare, iar numarul este destinat sa creasca dramatic. O problema serioasa de sanatate publica, din pacate de cele mai multe ori subevaluata, si din aceasta cauza destinata sa “atarne” tot mai greu asupra societatii, atat la nivel economic, cat si sociologic.
Avand in vedere ca guvernele din majoritatea tarilor in curs de dezvoltare aloca mai putin de 2% din buget acestui tip de patologie, in opinia expertilor OMS, depresia este deja “o epidemie silentioasa” in toata puterea cuvantului, provocand in fiecare an circa 800.000 de sinucideri, mai ales la natiunile Europei orientale, si in principal in randul populatiei cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase