Home » Maratoanele Descopera » Descoperă extratereştrii dintre noi » Credinta in OZN-uri – Religia viitorului?

Credinta in OZN-uri – Religia viitorului?

Publicat: 21.11.2010
Inainte chiar sa intre in contact direct cu fiintele inteligente de pe alte planete, unii oameni s-au grabit sa-i conceapa pe “omuletii verzi” in rol de zei intergalactici, fondatori de noi religii, profeti atoatestiutori sau chiar creatori ai Universului. Cel putin, acestea sunt o parte a noilor tendinte “ecumenice”, gustate din plin de din ce in ce mai multi pamanteni. Fenomen marginal sau psihoza la moda, capabila sa se transforme oricand intr-o “epidemie” pseudo-religioasa, cruciada ozenistilor se prefigureaza intr-o noua paradigma care vrea sa impace fervoarea religioasa inerenta fiintei umane cu ”realitatea” fenomenologiei OZN.

Precum in OZN, asa si pe Pamant

Cu o istorie „oficiala” care a depasit 60 de ani vechime, peste care se adauga ipotezele paleoastronauticii intinse pe milenii in urma, fenomenul OZN nu avea cum sa nu dea nastere unor miscari spirituale rudimentare, aflate inca la stadiul de pseudo-religii, dar zambind promitator spre viitor.

Astazi, in epoca in care Internetul si diversele gadgeturi si tehnologii de ultima generatie au ajuns sa ne acapareze aproape total si sa ne modeleza existenta in moduri dintre cele mai nebanuite, pana la un punct, pare cumva de inteles ca si nevoie de spiritualitate a oamenilor sa se schimbe si sa se articuleze pe baze noi.

Situatia in care noi forme de adorare a sacrului iau nastere sub ochii nostri este extrem de interesanta: emergenta noilor religii si miscari spirituale de inspiratie ozenistica se suprapune cu fundalul haotic si incert al actului religios in mileniul trei. Bomboana de pe tort apare sub forma fenomenului in care ateismul, din ce in ce mai strident la sfarsitul secolului XX, se vede incoltit si amenintat de unde nici nu se astepta: de credintele SF!

Scena religioasa este cum nu se poate mai agitata! In cele mai multe tari, cultele crestine apostolice (ortodoxia, catolicismul si biserica armeana) se confrunta cu scaderea drastica sau, in cele mai fericite cazuri, cu stagnarea numarului de credinciosi. Cultele protestante si neo-protestante s-au radicalizat, intensificandu-si agresivitatea cu care fac prozelitism in lume. Hinduismul si budismul au prins, de 20 de ani incoace, un val ascendent, si incearca sa cucereasca o felie groasa din „tortul” bogat al masei de americani si occidentali debusolati si rataciti. Sutele de religii tribale, primitive sau alimentate de curentul New-Age sunt, de asemenea, in avangarda ofensivei religioase, iar iudaismul se straduieste sa supravietuiasca in izolare, pus in fata noilor provocari geo-politice ale momentului.

Paradoxal poate pentru o lume supertehnologizata in care oamenii se straduiesc parca sa-l alunge pe Dumnezeu, Islamul militant este singura religie care castiga incet si sigur teren, chiar in Occident, ajutat de sumele imense de bani investite de seicii petrolului, dar si de catre „bomba demografica” a milioanelor de imigranti arabi care au invadat lumea civilizata. Pe o astfel de scena, apar timid si gruparile celor care au ales sa goneasca zeii si sfintii de pe Pamant, alegand, in locul acestora, extraterestri si OZN-uri.

Daca vrem sa sintetizam totul intr-o singura propozitie, atunci putem spune, foarte simplu: si aici, cererea isi primeste oferta! Religiile ozenistice au aparut in societati umane prospere, dezvoltate tehnologic si democratice; iar factorul reprezentat de literatura si filmografia S.F. (despre care vom vorbi pe larg in acest maraton) a avut un rol deosebit de important in modelarea noilor ideologii extrapamantene. Atfel, nu-i de mirare ca cele mai multe culte ozenistice sunt intalnite in Statele Unite ale Americii, Canada, Franta, Olanda si Marea Britanie.

Viteza cu care aceste miscari s-au impus nu a anticipat-o niciun cercetator sau futurolog. Daca sintagma „farfurie zburatoare” si notiunea populara de OZN au aparut nu mai devreme de anii ’40 ai secolului XX, in anul 1950, luau deja nastere primele nuclee de credinciosi in extraterestri. Situatia a stagnat cumva pana la nivelul anilor ’90, cand interesul pentru religiile care iti promit Raiul, Mantuirea sau Iadul via civilizatii extraterestre si OZN-uri, a inregistrat un trend ascendent, care se mentine si in prezent.

Catehism si dogma pentru fiinte din alte lumi

Nicio religie nu a ajuns vreodata in forma institutionalizata (a se citi: generatoare de profituri pentru liderii religiosi), fara sa adopte un set de reguli, legi, reglementari si principii care sa o diferentieze de miscarile spirituale concurente. Astfel, s-au nascut cutumele religioase, transformate, mai apoi, in dogme. Evident, nici cele mai noi religii aparute pe „piata spirituala” nu aveau cum sa ocoleasca acest proces.

In sens strict, religia OZN este un termen informativ folosit pentru descrierea unor tipuri de miscari spirituale care echivaleaza fiintele extraterestre cu Dumnezeu sau cu alte divinitati. Pentru a ajunge aici, drumul nu a fost deloc greu, din moment ce, dintotdeauna, in imaginarul colectiv, extraterestrii au fost perceputi ca fiinte cu mult superioare omului, din toate punctele de vedere: psihic, tehnologic si chiar spiritual. Astfel, in unele secte ozenistice, credinciosii sustin faptul ca extraterestrii au mai multe atribute in comun cu ingerii din cele trei mari religii monoteiste, decat cu niste fiinte evoluate exclusiv tehnologic si venite din cine stie ce colt al Universului.

Una peste alta, noii credinciosi ai celei mai „tehnologizate” religii de inspiratie New-Age, sunt ferm convinsi ca sosirea sau, in unele, revenirea extraterestrilor pe Terra este cel mai bun lucru care se poate intampla rasei umane. In conceptia naiva a acestor oameni, extraterestrii ar fi, nici mai mult, nici mai putin, decat leacul suprem, solutia minune pentru toate problemele actuale de pe Terra.

In marinimia infinita a extraterestrilor si cu ajutorul nepretuit venit din Spatiu, tehnologiile si spiritualitatea vor inflori fara precedent pe Pamant, permitandu-le astfel oamenilor sa isi rezolve, in mod ideal, toate problemele de natura ecologica, ideologica, rasiala, materiala, spirituala, sociala s.a.m.d. O idee care nu ar trebui sa ne surprinda: in fond, raiul ozenistic promite, ca orice paradis, ca va disparea orice urma de rau de pe Pamant! Asa sa fie oare?

Biserica, OZN sau… spital de nebuni?

Prima formatiune religioasa interesata strict in adorarea extraterestrilor nu si-a luat titlul de biserica de la bun inceput, ci a fiintat sub cel de asociatie: este vorba despre Asociatia Aetherius. A fost fondata in anul 1950 de catre George King, care pretindea ca ar fi fost contactat telepatic de catre un extraterestru evoluat, pe numele sau Aetherius, ce s-a declarat a fi reprezentantul Terrei in… Parlamentul Interplanetar din Galaxie! Conform membrilor sai, asociatia avea rolul de receptacul pentru „Transmisia Cosmica” (un flux de inteligenta in stare pura, transmisa de extraterestri pamantenilor).

Mergand mai departe in timp prin periplul de secte milenarist-ozenistice, ajungem si la prima biserica in adevaratul sens al cuvantului: cu organizare ierarhica – episcopi si preoti – si ceremonial religios format din slujbe care proslavesc fiintele venite din alte lumi.

Una dintre aceste pseudo-biserici este secta, intitulata mai mult decat bizar, Biserica SubGeniului, fondata in anul 1970 de catre Ivan Stang si Philo Drummond. Biserica SubGeniului are, in prezent, circa 10.000 de credinciosi raspanditi in intreaga lume, care trebuie sa plateasca o taxa de 300 de $ anual pentru a fi numiti… ministri ai SubGeniului! In anul 1983, secta a anuntat ca liderul sau, J.R. „Bob” Dobbs, se afla de cativa ani in contact cu o entitate extraterestra denumita Xists. Xists a avertizat ca o rasa razoinica de extraterestri intentiona sa invadeze Terra pe data de 5 iulie 1998. Dupa cum va puteti da seama, data cu pricina a trecut fara ca amenintatoarea profetie sa se fi implinit. Fapt care nu i-a impiedicat pe membrii Bisericii SubGeniului sa creda, in continuare, ca invazia Pamantului a fost amanata doar datorita rugaciunilor lor. Din acel moment, secta celebreaza anual data de 5 iulie ca Ziua lui Xists. Mai nou, membrii sectei declara ca nu sunt oameni in intregime, deoarece se trag cu totii direct din celebrul Yeti, Omul Zapezilor – care a fost un extraterestru ajuns pe Pamant.

Alta miscare spirituala ozenistica, Biserica „Poarta Raiului”, are, in schimb, un renume mult mai sumbru: 39 de membri ai sectei s-au sinucis in masa la indemnurile liderului lor, atunci cand cometa Hale-Bopp a devenit vizibila pe cerul Pamantului; moment care marca si venirea unei nave extraterestre (Despre tragedia Haven’s Gate, puteti citi mai multe in episodul de ieri al maratonului).

Un reprezentant elocvent al miscarilor ozenistice este si Alen Noonan, un pictor fara faima din Long Beach, California. In anul 1973, acesta si-a aschimbat numele in Allen Michael si a inceput sa propovaduiasca cum ca el este alesul care va salva planeta. Michael sustinea ca se afla in permanenta in contact telepatic cu un OZN care plutea, in ocultatie, de mii de ani, pe cerul de deasupra Floridei. Grupul de creduli pe care Michael a reusit sa-i stranga in jurul sau, se intalnea periodic in restaurantul cu specific vegan deschis de Allen Michael in California si intitulat „Here and Now”. Membrii sectei au inceput sa traiasca intr-o comunitate ermetica, denumita”The One World Family”, care practica sarguincios sexul tantric. Secta s-a auto-intitulat, tineti-va bine!, Biserica Industriala pentru Confortul Noii Lumi, si functioneaza, inclusiv in prezent, intre aceiasi parametri: sex tantric, ideologii ozenistice si gastronomie vegana. Allen Michael a candidat si la presedintia Statelor Unite ale Americii, in anii 1980 si 1984, din partea… Partidului Sintezelor Utopice (No Comment!).

Sectele raelienilor si scientologilor sunt alte grupari religioase, mult mai celebre la scala mondiala, care predica deschis o forma de cult centrata tot pe extraterestri. O alta grupare ozenistica este asa-numita Academie de Stiinte Unarius. A fost fondata de cuplul Ruth si Ernest Norman, in anul 1984, in El Cajon, California. Membrii sectei, un grup restrans, sustin ca extraterestrii pot fi contactati doar prin intermediul celei de-a patra dimeniuni a fizicii. Unarienii cred in reincarnare si sunt convinsi ca sistemul nostru solar a fost locuit, in vechime, de civilizatii extraterestre interplanetare.

Nici in Europa situatia nu este cu mult… deosebita: de exemplu, Oamenii Cosmici cu Puteri de Lumina, o secta condusa de Ivo A. Baenda din Cehia. Ideologia lor este similara cu aceea a sectelor de peste Ocean: credinciosii sustin ca sunt in contact telepatic cu reprezentantii unei civilizatii superioare, extraterestri care traiesc intr-o nava cosmica si sunt condusi de fiinta suprema Ashtar Sheran. „Vesmirni lide i svetla”, cum se numeste secta in limba ceha, incorporeaza elemente variate din ozenistica clasica, crestinism (in acceptiunea lor, Iisus Hristos ar fi fost o fiinta cu „vibratie inalta”) si teoria conspiratiei (fortele raului au un plan prin care urmaresc depopularea planetei).

Allah cel Atotputernic care a creat Cerul, Pamantul si pe… Extraterestri!

Cea mai dezbatuta religie din lume la ora actuala nu avea cum sa rateze subiectul extraterestrilor fata in fata cu perceptele Coranului. Dupa cum va asteptati, nicio autoritate religioasa musulmana nu a recunoscut existenta altor fiinte inteligente in Univers, in afara de oameni. Astfel incat, introducerea extraterestrilor in Islam a fost facuta in Statele Unite ale Americii, iar responsabila de „altoirea” dogmelor islamice cu ozenistica a fost organizatia Nation of Islam, o miscare extremist-religoasa, raspandita in randul populatiei de culoare din S.U.A.

Membrii Nation of Islam cred, nici mai mult, nici mai putin, ca OZN-urile sunt vehiculele care vor distruge lumea in zorii Zilei de Apoi. Elijah Muhammad, fostul lider al miscarii, sustine ca in cartea lui Ezechiel din Biblie, se gaseste o descriere detaliata a „Navei Mame” sau a „Vehiculului” – in fapt, o interpretare absolut speculativa, care nu poate fi demonstrata (textul cu pricina il puteti citi pe background-ul acestui maraton).

Liderul actual al Nation of Islam, Louis Farrakahan, sustine ideile antemergatorului sau, adaugand ca: „Nava Mama a fost construita in Japonia, este alcatuita din otel masiv si a costat 15 miliarde de dolari. Poate calatori in orice directie, cu viteze de mii de kilometri pe ora. In Nava Mama sunt adapostite alte 1.500 nave mai mici, fiecare dintre acestea avand lungimea de 800 metri”…

Concluzia autorului acestui articol este ca credinta in OZN-uri nu face decat sa confirme, inca o data, criza spirituala a omului modern, debusolat si manipulat, in egala masura. Plus, esecul adaptarii limbajului si a mijloacelor de comunicare ale religiilor autentice la realitatile tehnologice ale lumii in care traim.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm
Influenta OZN asupra progresului stiintific
Influenta OZN asupra progresului stiintific
De la Tunguska la Dalnegorsk – Incredibilele intamplari din Extremul Orient rus
De la Tunguska la Dalnegorsk – Incredibilele intamplari din Extremul Orient rus
Serviciile secrete si extraterestrii – povestea unor relatii nerecunoscute
Serviciile secrete si extraterestrii – povestea unor relatii nerecunoscute
Top 25 filme cu extraterestri
Top 25 filme cu extraterestri
Rapiti de extraterestri: multe povesti si o teorie
Rapiti de extraterestri: multe povesti si o teorie
Ce sunt Obiectele Subacvatice Neidentificate?
Ce sunt Obiectele Subacvatice Neidentificate?