Home » Descopera in Romania » Traseu istoric din Munţii Ceahlău, închis în această iarnă din cauza zăpezii, a fost redeschis

Traseu istoric din Munţii Ceahlău, închis în această iarnă din cauza zăpezii, a fost redeschis

Traseu istoric din Munţii Ceahlău, închis în această iarnă din cauza zăpezii, a fost redeschis
Publicat: 27.04.2018
Un traseu istoric din Munţii Ceahlău, de pe care turiştii pot admira o cascadă spectaculoasă, închis în decembrie din cauza zăpezii abundente, se redeschide. Traseul face parte din Parcul Naţional Ceahlău, vizitat de zeci de mii de turişti, între care mulţi străini.

Reprezentanţii Salvamont Neamţ au anunţat, joi, că traseul Staţiunea Durău – Cascada Duruitoarea – Piciorul Şchiop – Cabana Dochia se redeschide traficului turistic, după ce a fost inspectat de către o echipă, scrie Mediafax.

”Traseul a fost inspectat de o echipă, care a constatat că acesta este practicabil. Traseul a fost închis de pe data de 28 decembrie 2017. La această oră, toate traseele din Parcul Naţional Ceahlău sunt deschise traficului turistic”, arată Salvamont Neamţ.

Traseul a fost închis din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a arborilor căzuţi, care îngreunau accesul în cazul unei operaţiuni de salvare.

Traseul are o lungime 7.900 de metri, fiind încadrat, ca grad de dificultate, la categoria mediu.

Potrivit autorităţilor, el poate fi parcurs de la un capăt la celălalt în aproximativ cinci ore, fiind practicabil în majoritatea anului. Acesta este catalogat drept un traseu istoric, făcând parte dintre primele şapte trasee marcate în Masivul Ceahlău. În anul 1936, traseul a fost marcat cu semnul crucii roşii pe fond alb, el fiind străbătut şi de Alexandru Vlahuţă, cel care a lăsat o frumoasă descriere a zonei.

Traseul turistic, denumit şi „Traseul Duruitoarei”, începe în staţiunea Durău şi coboară în Poiana Cailor, unde este amenajată o pârtie pe care se poate schia. Traseul cuprinde şi Cascada Duruitoarea, înaltă de peste 20 de metri. Primăvara, când zăpada se topeşte şi creşte debitul pârâului din zonă, priveliştea cascadei devine cu adevărat spectaculoasă.

Potrivit datelor statistice prezentate de autorităţile nemţene, Parcul Naţional Ceahlău este vizitat anual de zeci de mii de persoane, între care mulţi turişti străini.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase