Home » D:News » Tinerii care fumeaza „iarba”, dar nu si tutun, sunt diferiti de alte grupuri de tineri!

Tinerii care fumeaza „iarba”, dar nu si tutun, sunt diferiti de alte grupuri de tineri!

Tinerii care fumeaza „iarba”, dar nu si tutun, sunt diferiti de alte grupuri de tineri!
Publicat: 09.11.2007
Un studiu elvetian arata ca tinerii care fumeaza numai cannabis au un comportament mai corect decat cei care fumeaza, de asemenea, si tutun. Cei care fumeaza numai cannabis nu au mai multe probleme psihologice decat nefumatorii, cei care nu fumeaza niciun fel de tutun.

O echipa de la Universitatea din Lausanne a analizat, din 2002, 6263 de studenti, cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani. Dintre acestia, 455 consumau doar marijuana, 1,703 fumau si marijuana si tutun iar 3105 erau nefumatori.

Analiza a aratat ca , in comparatie cu cei care fumeaza atat marijuana cat si tutun, cei care fumeaza doar marijuana erau in mai mare masura barbati (71.6% fata de 59.7%), practica sporturi (85.5% fata de 66.7%), stau cu amandoi parintii (78.2% fata de 68.3%) si au note bune la scoala (77.5% fata de 66.6%).Totusi, la acestia a fost mai putin posibil sa se fi imbatat in ultima luna (40.5% fata de 55%), au inceput sa fumeze "iarba" inainte sa implineasca 15 ani (25.9% fata de 21.8%), au fumat marijuana mai mult decat o data in ultima luna (44% fata de 66%) sau alte droguri ilegale (8.4% fata de 17.9%).

"Descoperirile noastre arata ca 6% dintre cei care fumeaza numai cannabis, fara a fuma si tutun si ca 21.1% dintre ei nu au consumat niciodata tutun", scrie J.C. Suris, component al echipei din Lausanne.
Chiar daca tinerii care fumeaza si marijuana si tutun par sa aiba mai mult probleme psihologice si astfel par mult mai vulnerabili si mai "importanti" spre a fi vindecati, cei care fumeaza doar marijuana ar trebui si ei, atent monitorizati si tratati. "In orice caz, chiar daca nu-si dau seama ca au mari probleme, personale, familiale sau academice, situatia adolescentilor care folosesc cannabis dar fara a fuma tutun, nu ar trebui vulgarizata", mai spun autorii elvetieni.

Sursa: Sciencedaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase