Home » D:News » Japonezii vor pedala 120 de km pentru a stabili un nou record cu avionul cu propulsie umană (VIDEO)

Japonezii vor pedala 120 de km pentru a stabili un nou record cu avionul cu propulsie umană (VIDEO)

Japonezii vor pedala 120 de km pentru a stabili un nou record cu avionul cu propulsie umană (VIDEO)
Publicat: 10.12.2012
O echipă de temerari din Japonia speră să pedaleze suficient de mult pentru a stabili un nou record mondial pentru un avion cu propulsie umană.

Echipa Aeroscepsy a anunţat că avionul din polistiren „Gokurakutombo”, ce are ca mijloc de propulsie o pereche de pedale, va fi pilotat de un mountain biker profesionist. Japonezii speră ca acesta să propulseze avionul pentru 120 de kilometri.

„Am conceput acest avion de la zero pentru a doborî recordul mondial”, a declarat Shinsuke Yano, liderul echipei ce cuprinde 10 ingineri şi pasionaţi ai zborului.

Avionul „Gokurakutombo” (ce înseamnă „vesel şi fără griji”) are o anvergură a aripilor de 35,6 metri, aproximativ jumătate din anvergura unui jumbo jet Boeing 747. Cu toate acestea, aeronava cântăreşte doar 37 de kilograme, fiind construită din spumă de polistiren şi fibră de carbon.

Yano afirmă că recordul pe care doresc să îl doboare este cel stabilit în 1988 de o universitate americană cu ajutorul aeronavei cu pedale Daedalus. Aceasta s-a prăbuşit în Marea Mediterană cu câţiva metri înainte să ajungă în insula Santorini, după ce parcursese în zbor 115 kilometri de la punctul de start, insula Creta.

Membrii echipei Aeroscepsy, formată din angajaţi ai producătorului de motociclete Yamaha, intenţionează să lanseze inedita aeronavă dintr-un câmp aflat la baza muntelui Fuji, urmând ca avionul să zboare spre Oceanul Pacific. Inginerii speră ca avionul să profite de curenţii de aer pentru a parcurge o distanţă cât mai lungă.

„Pentru că este un zbor lung, de peste patru ore, fiind nevoie să pedalezi constant cu o putere similară celeia necesare pentru a urca pe un deal, am decis să apelăm la un ciclist profesionist”, a declarat Yano. 

„Suntem încrezători că vom reuşi să stabilim un nou record. Ştim din testele efectuate până acum că aeronava noastră are această capacitate. Cea mai dificilă parte va fi să anticipăm condiţiile meteo, pentru că vântul poate afecta acest avion fragil”, a concluzionat Yano.

Iată câteva imagini surprinse în cadrul testelor de zbor:

Sursa: Phys.org

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase