Home » D:News » Cea mai ingenioasă invenţie a anului 2013: mobila care „creşte ca un cozonac” (VIDEO)

Cea mai ingenioasă invenţie a anului 2013: mobila care „creşte ca un cozonac” (VIDEO)

Cea mai ingenioasă invenţie a anului 2013: mobila care „creşte ca un cozonac” (VIDEO)
Publicat: 06.04.2013
Mulţi oameni cred că a-ţi asambla mobila cumpărată este un lucru dificil şi indezirabil, dacă nu chiar un coşmar.

Pornind de la această problemă, un ingenios artist s-a întrebat cum ar arăta lumea dacă mobila împachetată ar fi suficient de inteligentă încât să se asambleze singură.

Carl de Smet, un belgian specializat în inginerie şi în design, lucrează la transpunerea acestei fantezii în realitate. Inginerul experimentează cu o tehnologie ingenioasă, ce foloseşte o „spumă inteligentă”, pentru a concepe obiecte de mobilă care se asamblează singure după ce sunt despachetate.

Materialul cu care lucrează Carl de Smet poartă numele de „shape memory polyurethane” (SMPU) şi se diferenţiază printr-o trăsătură cheie: atunci când este încălzită la o temperatură anume, spuma va „creşte” la fel ca un cozonac, luând forma mobilierului dorit.

Momentan de Smet lucrează cu obiecte de mici dimensiuni, însă inginerul anunţă că este foarte aproape de a realiza mobilă de dimensiuni reale.

Opera belgianului va putea fi admirată în cadrul festivalului Salone Internazionale del Mobile di Milano ce începe marţi. Pentru cei ce nu pot fi prezenţi în Italia, artistul a permis unei echipe BBC News să îl filmeze în atelierul său din Bruxelles.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase