Home » D:News » O filmare inedită surprinde fragilitatea unui creier uman proaspăt extras din craniu (VIDEO)

O filmare inedită surprinde fragilitatea unui creier uman proaspăt extras din craniu (VIDEO)

Publicat: 20.11.2013
Chiar dacă ai fost suficient de norocos încât să vezi un creier uman de aproape, este foarte posibil ca tu să îl fi admirat doar după ce a fost conservat în formol.

Procesul de conservare face ca organul să se întărească şi astfel nu ne putem face o idee reală despre cât de fragil este creierul uman, cu adevărat. 

În acest clip video, pe care îl puteţi vedea mai jos şi care a fost făcut public de University of Utah Brain Institute, Suzanne Strensaas ne arată proprietăţile şi anatomia unui creier. 

ATENŢIE: Clipul video conţine imagini dure, mai exact care prezintă chiar un creier proaspăt scos dintr-un craniu uman. 

Pe măsură ce Stensaas prezintă părţile din creier se poate observa structura gelatinoasă a ţesutului. Creierul în sine se deformează din cauza propriei greutăţi luând forma mâinilor lui Stensaas. 

„Este foarte, foarte fin. Se poate observa că este buretos şi umed. Este mult mai fin decât majoritatea cărnii pe care o găseşti într-un supermarket motiv pentru care dacă l-aş apăsa, l-aş afecta cu uşurinţă folosindu-mi degetul mare”, a explicat cercetătoarea. 

Iată de ce, unul dintre motivele pentru care, în craniu, creierul este înconjurat de un fluid este acela de a ne oferi protecţie. 

Pentru cei care nu vor să urmărească întregul clip, acest gif reuşeşte să surprindă esenţialul. 

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase