Home » D:News » Oare aşa o să arate lumea viitoare? În China există un hotel deservit de roboţi (GALERIE FOTO)

Oare aşa o să arate lumea viitoare? În China există un hotel deservit de roboţi (GALERIE FOTO)

Publicat: 24.11.2013
De la recepţioneri până la chelneri şi paznici, „angajaţii” hotelului Pengheng Space Capsules din Shenzhen, China, sunt, în majoritate, roboţi, iar decorul futurist întregeşte aspectul „SF”.

Deschis abia de 3 luni, Pengheng Space Capsules Hotel din Shenzhen a atras multe comentarii, inclusiv pentru faptul că ar putea prefigura felul în care va să arate viitorul în domeniul turismului: puţin angajaţi umani, plus o mare doză de inteligenţă artificială pusă în slujba clientului.

Multe dintre „slujbele” de la hotel sunt îndeplinite de roboţi; de pildă, în holul hotelului poţi comanda băuturi (folosind un computer), care îţi vor fi aduse de un robot-chelner, în câteva minute.

Asemenea organizare micşorează cheltuielile cu personalul atât de mult, încât hotelul îşi permite să ofere cazare pentru sume foarte mici – echivalentul a cca. 8 euro pe noapte.

E drept, hotelul nu oferă camere, ci „capsule”, un concept dezvoltat în Japonia, ce presupune dormitul într-un fel de „cuşete”; dar combinaţia dintre preţul foarte accesibil şi aspectul minimalist şi futurist, ce evocă o navă spaţială, îi tentează pe mulţi clienţi.

Sursa: Mail Online / Foto: Pengheng Space Capsules Hotel

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase