Home » D:News » Mesaje secrete publicate pe YouTube? Ce reprezintă de fapt aceste clipuri bizare? (VIDEO)

Mesaje secrete publicate pe YouTube? Ce reprezintă de fapt aceste clipuri bizare? (VIDEO)

Mesaje secrete publicate pe YouTube? Ce reprezintă de fapt aceste clipuri bizare? (VIDEO)
Publicat: 06.05.2014
Adepţii teoriei conspiraţiei dezbat aprins câteva scurte clipuri publicate pe YouTube de un utilizator anonim. Unii cred că este vorba de coduri secrete folosite de spioni, precum cele utilizate în timpul Războiului Rece.

Utilizatorul YouTube Webdriver Toros a publicat mai multe clipuri ciudate, care arată o succesiune rapidă de forme geometrice de culori şi mărimi diferite.

Fiecare clip durează doar 11 secunde. Imaginile au fost publicate la interval de o oră timp de 7 luni, cu o pauză de 3 săptămâni, iar acum utilizatorul a reluat publicarea acestora.

Mulţi au început să se întrebe ce anume reprezintă aceste clipuri. Un cititor al publicaţiei Boing Boing crede că filmuleţele sunt un echilavent modern al limbajului criptat în stil Morse, folosit de spioni.

Mesajele erau transmise iniţial în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, prin intermediul frecvenţelor radio pe unde scurte. La fel, aceste clipuri au un fundal sonor diferit.

Stephen Beckett, de la BBC Click, spune că două din aceste filmuleţe au fost publicate de un utilizator din Franţa. Pentru că aceste clipuri folosesc culorile steagului francez, adepţii teoriei conspiraţiei au sugerat că este o metodă de comunicare între spionii din această ţară.

O altă explicaţie ar fi că aceste clipuri sunt de fapt provocări menite să recruteze experţi în criptografie, pentru anumite grupări anonime, cei care vor putea sparge acest cod urmând să fie contactaţi.

Primele 420 de clipuri au fost numite „apă”, iar apoi utilizatorul a folosit pentru denumirea lor o combinaţie de numele şi litere.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase