Home » D:News » Să fie aceasta hrana viitorului? Un tânăr a inventat produsul care poate înlocui mâncarea (FOTO)

Să fie aceasta hrana viitorului? Un tânăr a inventat produsul care poate înlocui mâncarea (FOTO)

Publicat: 06.05.2014
În anul 2012, Rob Rhinehart, un tânăr din San Francisco, lucra la un proiect extenuant, de dezvoltare a unui software, prin urmare nu prea avea nici timp şi nici bani să se hrănească aşa cum ar fi trebuit. În cele din urmă, a decis să renunţe complet la mâncare, consumând în schimb un lichid special, care îi oferea nutrienţii necesari.

Rob a numit invenţa sa Produsul (Soylent), după titlul filmului „Produsul Verde” (Soylent Green), în care oamenii din viitor nu mai au acces la hrană şi mănâncă doar mici wafe nutritive.

Tănărul a citit cărţi despre nutriţie şi a observat că organismul uman nu are nevoie de legume şi fructe, ci de vitamine şi minerale, de carbohidraţi, nu de pâine.

Astfel, el a comandat toate aceste substanţe sub forma unor prafuri sau pastile, pe care le-a pus în mixer, obţinând o substanţă care seamănă cu o limonadă.

El s-a hrănit o lună doar cu acest lichid care conţine 35 de nutrienţi esenţiali, iar apoi şi-a relatat experienţa pe un blog intitulat „Cum am renunţat la mâncare”.

Rob spune că invenţa lui este delicioasă şi că astfel a făcut economie, cheltuind doar 50 de dolari într-o lună în loc de peste 400 de dolari.

Mai mult, tânărul spune că acum se simte foarte bine, are tenul mai curat, dinţii mai albi şi părul mai sănătos.

După ce şi-a publicat online reţeta Produsului său şi acesta s-a bucurat de succes, Rob şi prietenii lui au renunţat la proiectele de software şi s-au orientat spre industria alimentelor sintetice, începând să vândă Produsul.

Săptămâna trecută, primele 1.000 de bucăţi au fost comercializate în Statele Unite, iar diferite firme au început să sponsorizeze proiectul.

Sursa: New Yorker

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase