Home » D:News » Arheologii spun că au găsit corabia cu care Cristofor Columb a descoperit America (FOTO)

Arheologii spun că au găsit corabia cu care Cristofor Columb a descoperit America (FOTO)

Publicat: 13.05.2014
La peste 500 de ani de la naufragierea navei lui Cristofor Columb, Santa Maria, arheologii anunţă că au găsit epava corabiei, în zona de nord a insulei Haiti. Dacă se confirmă, ar putea fi una din cele mai importante descoperiri arheologice submarine.

Barry Clifford, care a coordonat echipa de arheologi, spune că toate indiciile sugerează că epava observată este corabia Santa Maria, care s-a scufundat în Marea Caraibilor.

Locul a fost cercetat prima dată în anul 2003, de o altă echipă de arheologi, care a considerat că acolo se afla corabia lui Columb.

Clifford a analizat apoi jurnalul lui Cristofor Columb şi a tras concluzia că într-adevăr, acolo trebuie să fie epava navei Santa Maria.

De asemenea, cercetătorii au ţinut cont de alte documente istorice care descriu naufragiul, dar şi de curenţii marini care au deplasat probabil epava, imediat după scufundare.

Echipa lui Clifford caută corabia Santa Maria de 10 ani, folosind sonare, dar şi scafandri, restrângând astfel zona unde trebuie efectuate căutările.

Arheologii discută acum cu guvernul haitian despre modul în care aceste rămăşite ar putea fi scoase din apă şi conservate, pentru a putea fi expuse apoi într-un muzeu.

Santa Maria a fost construită în Spania. În anul 1492, exploratorul Cristofor Columb a închiriat această corabie şi a pornit să caute un nou drum spre Asia, descoperind astfel continentul american.

După 37 de zile, corabia lui s-a lovit de un recif în nordul insulei Haiti şi a fost abandonată.

Sursa: The Independent
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase