Home » D:News » Ce se întâmplă în interiorul unei tornade? Imagini rare, uimitoare (VIDEO)

Ce se întâmplă în interiorul unei tornade? Imagini rare, uimitoare (VIDEO)

Ce se întâmplă în interiorul unei tornade? Imagini rare, uimitoare (VIDEO)
Publicat: 09.09.2014
Există puţine înregistrări video cu momentele din timpul unei tornade, care să fie filmate chiar din interiorul teribilei furtuni.

Una din cele mai interesante înregistrări de acest fel provine de la o cameră video, care fusese montată într-o maşină care a rezistat după ce a fost lovită de o tornadă. Totul s-a petrecut anul trecut, în provincia Başkiria din Rusia.

Camera a surprins transformarea bruscă a vremii: de la ploaie torenţială la furtună şi apoi la tornadă, care aruncă prin aer diferite obiecte, inclusiv copaci smulşi din rădăcină.

În mod incredibil, maşina în care se afla camera uitată pornită nu a fost distrusă, pentru că se afla probabil chiar în ochiul furtunii, o zonă de calm relativ, unde vântul este mai puţin puternic.

Un purtător de cuvânt al US’ National Oceanic and Atmospheric Administration a vizionat imaginile şi a declarat că este posibil ca maşina să fi fost protejată şi de mai multe clădiri înalte care o înconjurau.

Având în vedere viteza cu care zboară diferite obiecte grele, vântul a avut probabil o viteză de aproximativ 217 km/h, în timp ce viteza rafalelor într-o tornadă poate ajunge chiar şi la 450 km/h.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase