Home » D:News » Care sunt cele mai inedite recorduri care au intrat în Cartea Recordurilor Guinness 2015? (GALERIE FOTO/VIDEO)

Care sunt cele mai inedite recorduri care au intrat în Cartea Recordurilor Guinness 2015? (GALERIE FOTO/VIDEO)

Publicat: 11.09.2014
Posesorul unei limbi de peste 10 centimetri, un fan al personajului James Bond şi o pisică americană care face salturi impresionante au fost incluşi în ediţia pe 2015 a Guinness World Records, care sărbătoreşte 60 de ani de existenţă şi apare în librării miercuri, informează AFP.

Acest volum aniversar reuneşte cele mai recente recorduri mondiale, dar include şi o retrospectivă a celor mai notabile performanţe stabilite în ultimii 60 de ani.

În acest an, californianul Nick Stoeberl a intrat în istorie cu limba sa de 10,1 centimetri, desemnată cea mai lungă din lume.

În Japonia, excentricul Akiko Obata şi-a umplut apartamentul cu peste 8.000 de fructe şi alimente din plastic.

Marea Britanie apare în acest volum aniversar cu doi câştigători: londonezul Yannick Read, care a conceput cea mai mică rulotă construită vreodată – aceasta măsoară mai puţin de 2,4 metri în lungime, dar conţine totuşi un pat simplu, bar şi aragaz pentru prepararea ceaiului.

Nick Bennett, un alt britanic, cinefil pasionat, a devenit proprietarul celui mai mare număr de obiecte-suvenir asociate francizei „James Bond”, colecţionând 12.463 de articole de acest tip.

În ceea ce o priveşte pe Alley, o pisică americană, aceasta a intrat în posteritate după ce a realizat un salt de 1,83 metri, cel mai lung din istorie.

În volum apare şi Karsten Maas, un german care a creat o crosă de golf de 4,39 metri, cea mai lungă înregistrată vreodată.

Guinness World Records 2015 prezintă şi recordurile marcante stabilite în ultimele şase decenii şi plasează la un loc de cinste recordurile stabilite de Michael Jackson, un monument al industriei muzicale.

„A trebuit să analizăm aproximativ 50.000 de propuneri de record în acest an, fapt care ne-a oferit un număr mare de noi performanţe, din rândul cărora am putut să alegem”, a declarat Craig Glenday, editorul volumului.

Record Guinness: Jennifer Lawrence, eroina dintr-un film de acţiune cu cele mai mari încasări

Jennifer Lawrence a stabilit un record mondial Guinness datorită personajului pe care l-a interpretat în franciza „Jocurile foamei”, actriţa americană fiind desemnată eroina dintr-un film de acţiune care a înregistrat cele mai mari încasări la nivel internaţional.

Într-un anunţ publicat pe site-ul The Guinness World Records se spune că personajul Katniss Everdeen din franciza „Jocurile foamei/ Hunger Games”, care este interpretat de Jennifer Lawrence, este eroina dintr-un film de acţiune care a atras cele mai mari încasări. Primele două filme ale seriei au obţinut încasări de 1,52 miliarde de dolari la nivel mondial.

Pelicula „Jocurile foamei: Sfidarea”, al doilea al seriei, deţine şi recordul pentru filmul cu o temă post-apocaliptică cu cele mai mari încasări la nivel internaţional. Lansat în 2013, filmul a obţinut încasări de 420 milioane doar în Statele Unite. La nivel mondial, pelicula a atras încasări totale de 854 milioane de dolari.

Având în vedere aşteptările publicului şi promovarea de care are parte, este de aşteptat ca următorul film al seriei, „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1”, care va avea premiera în Statele Unite şi Marea Britanie pe 21 noiembrie, să o ajute pe Jennifer Lawrence să îşi păstreze recordul Guinness.

Jennifer Lawrence Shrader, născută pe 15 august 1990, în Louisville, Kentucky, este una dintre actriţele americane tinere în plină ascensiune. La vârsta de 14 ani, Jennifer Lawrence a decis să urmeze o carieră în actorie şi şi-a convins părinţii să o ducă în New York pentru a găsi un agent de talente şi a absolvit liceul doi ani mai devreme pentru a începe o carieră în domeniu. A avut roluri principale în „The Bill Engvall Show” şi în filme precum „Departe de câmpia în flăcări/ The Burning Plain” şi „Mâinile tatălui meu/ Winter’s Bone”, pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Jennifer Lawrence, care s-a remarcat şi în seria „Jocurile foamei/ The Hunger Games”, a primit, în 2013, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din filmul „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”.

Eminem deţine recordul mondial pentru cântecul cu cele mai multe cuvinte

Cântecul „Rap God” al artistului american Eminem este melodia cu cele mai multe cuvinte, potrivit reprezentanţilor Guinness World Records.

Hitul „Rap God” al rapperului Eminem are 1.560 de cuvinte, iar artistul reuşeşte să le spună pe toate în puţin peste şase minute, o performanţă recunoscută de Guinness World Records drept un record mondial.

„Rap God” este al treilea single de pe albumul din 2013 al lui Eminem, „The Marshall Mathers LP 2”, iar videoclipul a fost difuzat în premieră pe YouTube pe 14 octombrie 2013. În versurile piesei, Eminem vorbeşte despre conflictele prin care a trecut în carieră şi face aluzii la comportamentul altor rapperi.

Albumul din 2013 este al optulea material de studio al artistului.

Eminem a lansat, de-a lungul carierei sale, opt albume, care s-au vândut în 86,5 milioane de exemplare în toată lumea. După ce şi-a făcut debutul în actorie, în 2002, cu rolul din „8 Mile”, pentru care a fost lăudat de criticii de specialitate, Eminem a preferat să se concentreze asupra carierei sale de muzician. Albumul „Recovery” a fost discul cu cele mai mari vânzări din Statele Unite ale Americii în anul 2010.

Surse: Mediafax, AFP / Foto: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase