Home » D:News » Castorii – cei mai eficienţi angajaţi: ce muncă sunt puşi să facă în SUA?

Castorii – cei mai eficienţi angajaţi: ce muncă sunt puşi să facă în SUA?

Castorii – cei mai eficienţi angajaţi: ce muncă sunt puşi să facă în SUA?
Publicat: 09.10.2014
În mai multe state din vestul SUA, pentru unele proiecte complexe de reconstrucţie ecologică sunt „angajaţi” castori - o soluţie ieftină şi naturală prin care pot fi reamenajate cursurile de apă, astfel încât să ofere un mediu de viaţă propice pentru faună şi să ajute la aprovizionarea cu apă a fermelor.

De multe ori, proprietarii de terenuri din SUA îndepărtează sau ucid castorii, ale căror construcţii blochează canalele de irigaţie sau provoacă inundarea gospodăriilor.

Dar „talentul” castorilor în materie de construcţii poate fi şi util: există organizaţii care capturează castori din regiunile în care aceştia provoacă probleme şi îi strămută acolo unde este nevoie de capacităţile lor, folosindu-i pentru reamenajarea unor cursuri de apă. 

Iazurile şi digurile realizate de castori sporesc complexitatea ecosistemului acvatic, încetinesc curgerea apei şi a sedimentelor la vale şi, astfel, creează locuri propice de hrănire şi adăpost pentru somoni şi alţi peşti. 

De asemenea, iazurile făcute de castori ajută la stocarea unor rezerve de apă – atât la suprafaţă, cât şi în subteran – utile populaţiilor de peşti şi fermierilor din regiune.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase