Home » D:News » 5 mâncăruri care ne pot omorî

5 mâncăruri care ne pot omorî

Publicat: 20.12.2014
Există unele mâncăruri care sunt extrem de otrăvitoare, mai ales dacă nu sunt preparate corect.

1. Cel mai cunoscut exemplu este celebrul Fugu, peştele-balon, care are organele interne otrăvitoare pentru om. Toate conţin o otravă numită tetrodoxină, care paralizează sistemul nervos şi duce la moarte. Nu există leac pentru această otravă.

Cu toate acestea, dacă este tăiat corect, peştele este foarte gustos, fiind considerat de mulţi o delicatesă. Există bucătari specializaţi în prepararea Fugu şi unii dintre ei lasă în carnea peştelui o mică doză de otravă, care să provoace o senzaţie de furnicături pe limba clienţilor.

2. Ackee este fructul naţional din Jamaica şi o sursă bună de vitamine şi minerale. Dar, dacă nu este bine copt, acest fruct este otrăvitor.

Seminţele lui conţin hipoglicin, o toxină care duce la o hipoglicemie gravă. Ackee trebuie consumat doar dacă este foarte copt, adică trebuie lăsat să cadă singur din copac.

3. Unele ciuperci sunt otrăvitoare, de aceea este bine să le cumpărăm doar din magazine, nu să le culegem singuri din pădure, riscând astfel să alegem specii toxice.

Acestea pot provoca dureri abdominale, vomă, pot distruge ficatul şi în final pot duce chiar la moarte. Consumate în cantităţi foarte mici, otrăvirea cu ciuperci poate fi tratată în spital, dar dacă este mâncată o cantitate foarte mare, organismul va fi distrus ireversibil.

4. Casu Marzu. Această brânză din lapte de oaie este lăsată la fermentat în aer liber zile în şir, pentru a căpăta un gust asemănător celebrei delicatese Gorgonzola. În urma acestui proces specific de preparare, brânza se umple de viermi, care stimulează procesul de fermentare.

Deşi multe persoane ar refuza să mănânce aşa ceva, locuitorii din Sardinia o consumă cu plăcere şi spun că este comestibilă cât timp acei viermi sunt încă vii. Masu Marzu se mănâncă cu tot cu viermi, dar aceştia pot provoca crampe, diaree şi vomă.

5. Creier de maimuţă. Cei care vor să încerce această delicatesă locală, consumată în Asia de Sud-Est, riscă să facă boala Creutzfeldt-Jakob. Este o boală neurodegenerativă, similară Bolii Vacii Nebune, care provoacă demenţă, orbire şi în final moartea. Boala este provocată de un virus care se găseşte în creierul maimuţelor.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase