Home » D:News » Un copil s-a născut la 9 săptămâni după moartea mamei sale

Un copil s-a născut la 9 săptămâni după moartea mamei sale

Un copil s-a născut la 9 săptămâni după moartea mamei sale
Publicat: 23.12.2014
În luna octombrie, o femeie însărcinată în 23 de săptămâni a intrat în moarte clinică, în urma unei hemoragii cerebrale.

Deşi a fost dusă imediat la spital, medicii nu au mai putut să-i salveze viaţa. Familie tinerei a insistat ca ea să fie menţinută artificial în viaţă, pentru ca sarcina să poată ajunge la termen şi astfel să fie salvat copilul.

După 9 săptămâni de la moartea femeii, medicii i-au făcut ceraziană şi astfel s-a n[scut copilul, care era perfect săn[tos.

Trupul mamei fusese menţinut în viaţă prin cuplarea la aparate care îi asigurau respiraţia şi circulaţia sângelui, astfel încât fătul să nu aibă de suferit.

Intervenţia a avut loc la spitalul San Raffaele din Milano. Familia tinerei se bucură acum de venirea pe lume a copilului, dar totodată plânge moartea tragică a mamei.

Un caz similar a avut loc în Irlanda, dar părinţii femeii aflată în moarte cerebrală se opun menţinerii ei în viaţă, deşi asta va însemna şi moartea copilului pe care tânăra îl poartă în pântece.

Medicii insistă ca în acest caz sarcina să ajungă la final, iar copilul să fie salvat, chiar şi împotriva dorinţei familiei. Legea din Irlanda nu permite avortul decât în cazuri extreme, cum ar fi o malformaţie gravă a fătului.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase