Home » D:News » Preşedintele american propune finanţarea „medicinei de precizie” care poate contribui la progrese în tratarea cancerului

Preşedintele american propune finanţarea „medicinei de precizie” care poate contribui la progrese în tratarea cancerului

Preşedintele american propune finanţarea „medicinei de precizie” care poate contribui la progrese în tratarea cancerului
Publicat: 01.02.2015
Preşedintele american, Barack Obama, va propune vineri consacrarea a 215 milioane de dolari pentru finanţarea cercetării în domeniul "medicinei de precizie", un domeniu care poate contribui la progrese în tratamentul unor boli precum cancerul sau diabetul, relatează AFP.

Această sumă va servi la recoltarea genelor şi a altor elemente biologice şi la colectarea de date despre stilul de viaţă de la un milion de voluntari.

Oamenii de ştiinţă cred că această bancă de date va permite o mai bună clasificare a bolilor, bazându-se pe cauze la nivel biologic mai degrabă decât pe simptome, precum şi pe definirea unor tratamente individualizate în locul abordării generaliste actuale.

Aproape toată această sumă, respectiv 200 de milioane de dolari, va fi destinată organizaţiei Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH) şi uneia dintre principalele instituţii de cercetare a acestei organizaţii, Institutul Naţional împotriva Cancerului.

„Majoritatea tratamentelor medicale sunt concepute pentru «pacientul mediu»”, a dezvăluit Casa Alba într-un comunicat. „Tratamentele vor putea fi foarte eficiente pentru unii pacienţi, dar nu şi pentru alţii”.

„Progresele în materie de medicină de precizie au permis deja realizarea unor descoperiri importante şi a unor noi tratamente stabilite în funcţie de caracteristicile personale”, a continuat Casa Albă. „Obţinerea primelor succese la o scară mai mare va necesita un efort naţional coordonat şi susţinut”.

Această propunere se înscrie în cadrul unui proiect de buget pentru 2016 al preşedintelui Barack Obama, care urmează să fie publicat luni şi va fi primul de la alegerea sa în 2008 care va trebui validat de un Congres controlat integral de opoziţia republicană.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase