Home » D:News » Două schelete preistorice, vechi de 6.000 de ani, descoperite îmbrăţişate

Două schelete preistorice, vechi de 6.000 de ani, descoperite îmbrăţişate

Două schelete preistorice, vechi de 6.000 de ani, descoperite îmbrăţişate
Publicat: 15.02.2015
Două schelete preistorice, vechi de aproximativ 6.000 de ani, au fost descoperite îmbrăţişate, într-un mormânt aflat în Peninsula Peloponez din Grecia, informează lefigaro.fr.

Cuplul preistoric a trăit în jurul anului 3800 î.e.n., potrivit datării cu carbon 14. Scheletele au fost descoperite într-o peşteră din Diros, în sudul peninsulei.

„Mormintele duble în care cei doi decedaţi sunt descoperiţi îmbrăţişaţi sunt foarte rare, iar cel din Diros este unul dintre cele mai vechi sau, poate, cel mai vechi descoperit în lume până în prezent”, a declarat într-un comunicat de presă Ministerul Culturii din Grecia.

Testele ADN au arătat că scheletele au aparţinut unui bărbat tânăr şi unei femei tinere, îngropaţi într-o poziţie paralelă unul faţă de celălalt.

Săpăturile arheologice efectuate în acelaşi sit, care s-au încheiat anul trecut, au dus la descoperirea mormântului unui copil şi a rămăşiţelor pământeşti ale unui fetus. Arheologii au descoperit şi un osuar cu o lăţime de patru metri, a cărui bază este alcătuită din pietriş, conţinând oseminte provenind de la zeci de oameni preistorici. Osuarul este considerat un „unicat” pentru acea epocă.

„Credem cu certitudine că acest loc a fost utilizat pentru a adăposti rămăşiţele pământeşti ale morţilor, vreme de mii de ani”, precizează Ministerul Culturii din Grecia în acelaşi comunicat.

Sursa: MEDIAFAX

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase