Home » D:News » Un cimitir online oferă morminte virtuale de familie

Un cimitir online oferă morminte virtuale de familie

Un cimitir online oferă morminte virtuale de familie
Publicat: 21.02.2015
Era digitală are impact asupra tuturor aspectelor vieţii noastre, aşa că de ce nu ar avea şi asupra morţii, la fel de bine?

O companie din Veneţia, Italia, a venit cu ideea de RipCemetery, o multi-platformă social media, care funcţionează ca un cimitir virtual pentru oamenii sau animalele de companie care au părăsit această lume. Această comnunitate oferă un spaţiu online în care participanţii îşi pot împărtăşi amintirile despre cei dragi pe care i-au pierdut, sub formă de mesaje, fotografii sau clipuri video.

Ideea acestor comemorări virtuale nu este nouă – ritualuri moderne de doliu incluzând de ceva vreme şi social media sau noile tehnologii. Dar creatorii RipCemetery au identificat absenţa unei reţele sociale adecvate pentru oamenii care vor să-şi exprime durerea pierderii cuiva drag.

„Am înfiinţat RipCemetery pentru ca cei care au pierdut pe cineva să poată împărtăşi online amintiri despre cei dragi, să se bazeze pe sprijinul celor din reţeaua noastră şi să comunice cu oameni din întreaga lume”, a declarat fondatorul companiei Jacapo Vitali. „Este o nouă modalitate de a ajuta pe cineva care se confruntă cu o pierdere”.

RipCemetery va fi disponibil atât pe computere cât şi pe platformele mobile şi va permite participanţilor să creeze „morminte virtuale” pentru oameni sau animale de companie. Vizitatorii pot adăuga mesaje, poze sau clipuri video – chiar şi flori virtuale. Setările de confidenţialitate permit utilizatorilor să stabilească cine poate participa şi cine nu la priveghiul virtual.

Serviciul în sine este gratuit, dar sunt unele tipuri de flori virtuale, obiecte şi alte upgrade-uri care pot fi cumpărate.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase