Home » D:News » De ce este pâinea atât de importantă pentru mulţi oameni?

De ce este pâinea atât de importantă pentru mulţi oameni?

De ce este pâinea atât de importantă pentru mulţi oameni?
Publicat: 18.02.2015
Pâinea este mâncată peste tot în lume, în mai multe forme. Este numită şi pâinea vieţii. În multe ţări, pâinea furnizează 50% sau chiar mai mult din caloriile zilnice, ingerate de multe popoare.

Acolo unde se găsesc mai mulţi oameni cu venituri mici, pâinea, unul dintre cele mai economice alimente, este o parte importantă a dietei zilnice.

În SUA, acolo unde nivelul de trai este mai ridicat, se consumă cantităţi mari de pâine. Însă, doar 14% din caloriile zilnice din dieta oamenilor înseamnă pâine.

Însă şi această cantitate de pâine oferă o parte din nutrienţii consideraţi necesari pentru corp: 20% proteine, 26% tiamină, 24% acid nicotinic, 14% riboflavină, 34% din fier şi doar 17% din necesarul zilnic de calciu. De aceea, pâinea este importantă.

Deoarece pâinea albă este consumată de atâţia oameni şi pentru că oamenii cu venituri mici consumă pâinea în mari cantităţi, s-a descoperit că aşa oamenii pot primi nutrienţii la care, altfel, nu ar avea acces. Ca o soluţie, industria de panificaţie din anumite ţări „îmbogăţeşte” pâinea cu nutrienţi.

Deşi este uşor să cumperi pâine de la un magazin specific, e mult mai plăcut să o faci tu în casă, dacă ai timpul necesar. Aşa vei vedea cât de mult munceau oamenii, atunci când trebuia să facă pâinea în casă în fiecare zi.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase