Home » D:News » 13 lucruri pe care nu le ştiai despre viaţa la Casa Albă. Ce preşedinte a fost încuiat pe dinafară de Serviciile Secrete – FOTO

13 lucruri pe care nu le ştiai despre viaţa la Casa Albă. Ce preşedinte a fost încuiat pe dinafară de Serviciile Secrete – FOTO

Publicat: 22.03.2015
Casa Albă, reşedinţa celui mai puternic om din lume, preşedintele Statelor Unite, a fost construită în urmă cu 223 de ani, are şase etaje şi cuprinde 132 de camere şi 35 de băi. Aceasta este, totodată, un centru de comandă pentru aproape 17.000 de angajaţi şi are o istorie impresionantă.

Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care trebuie să le ştiţi pentru a înţelege cum arată, de fapt, viaţa în Casa Albă.

1. Pentru a reduce costurile, preşedintele Woodrow Wilson ţinea în timpul Primului Război Mondial 48 de oi pe peluza din faţa Casei Albe. Lâna acestora a fost vândută la licitaţie pentru suma de 52.823 de dolari, iar câştigurile au fost donate Crucii Roşii.

FOTO: Business Insider    FOTO: Business Insider

2. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost montate la toate geamurile draperii groase, măşti de gaze au fost aşezate peste tot pe mobilă, iar pe acoperiş au fost montate arme antiaeriene. Porţile de la Casa Albă au fost şi ele închise.

3. Inginerii de la Casa Albă au fost întrebaţi de preşedintele Roosevelt dacă pot schimba culoarea clădirii din alb în cea a imprimeului de camuflaj.

FOTO: Karen Bleier/Mediafax Foto/AP    FOTO: Karen Bleier/Mediafax Foto/AP

4. În 1970, Elvis Presley a apărut la porţile Casei Albe şi a cerut să îl vadă pe preşedintele Nixon. Agenţii Serviciilor Secrete l-au adus pe Elvis în clădire, iar Nixon a fost foarte entuziasmat să îl cunoască pe „Rege” chiar în Biroul Oval.

FOTO: Business Insider    FOTO: Business Insider

5. Familia Nixon a întârziat mutarea de la Casa Albă aşa că preşedintele Ford a locuit o parte a mandatului său chiar în locuinţa proprie.

6. Preşedintele Ford a fost încuiat pe dinafară din Casa Albă în halat şi papuci într-o dimineaţă. El ieşise în curte pentru a-şi plimba câinele. Preşedintele a bătut în uşile clădirii şi agenţii Serviciilor Secrete au venit rapid să îi deschidă.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

7. Agenţii Serviciilor Secrete sunt responsabili de cheile de la Casa Albă. În urma mai multor probleme de securitate, a fost montat un dispozitiv care permite închiderea automată a uşilor exterioare ale Casei Albe.

8. Aripa de Vest a clădirii ar fi trebuit să fie deschisă doar temporar, dar preşedintelui Taft nu i-a plăcut ideea de a merge de la o clădire la alta pentru a ajunge la „locul de muncă”. Această aripă a Casei Albe găzduieşte acum Biroul Oval.

9. În aripa de Vest a clădirii există detectori de radiaţii.

10. Pentru a vopsi Casa Albă ai nevoie de 2.157 de litri de vopsea albă.

FOTO: Carolyn Kaster/Mediafax Foto/AP    FOTO: Carolyn Kaster/Mediafax Foto/AP

11. Agenţii Serviciilor Secrete au un cuvânt de cod pentru momentele în care preşedintele şi prima doamnă petrec timp împreună. Ei spun că cei doi „discută problema din Bosnia”.

12. Toată mâncarea care are ca destinaţie Casa Albă este controlată iniţial în altă locaţie. Dacă oaspeţii care ar intra în Casa Albă ar aduce cu ei mâncare, agenţii Serviciilor Secrete ar confisca-o imediat.

13. Dineurile luxuoase de la Casa Albă sunt plătite din buzunarul contribuabililor americani, dar în fiecare lună familia prezidenţială trebuie să-şi plătească toate cumpărăturile şi costul spălării hainelor lor.

Sursă: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase