Home » D:News » Premieră în lumea medicală. Primul transplant de craniu şi de scalp a fost făcut în Statele Unite

Premieră în lumea medicală. Primul transplant de craniu şi de scalp a fost făcut în Statele Unite

Publicat: 06.06.2015
Primul transplant de craniu şi de scalp din lume a fost realizat în Statele Unite în timpul unei operaţii care a durat 15 ore.

James Boysen, în vârstă de 55 de ani, a pierdut partea superioară a craniului, în urma unui tratament pentru un tip rar de cancer. Aşa a ajuns să fie spus unei intervenţii care a marcat o premieră în lumea medicală: un transplant de scalp şi de craniu.

FOTO: Mayra Beltran / Houston Chronicle    FOTO: Mayra Beltran / Houston Chronicle

Americanul, care lucra ca dezvoltator de software şi era din Texas, a primit în timpul procedurii şi un rinichi şi un pancreas nou, scrie BBC.

El spune că este „uimit” de felul în care se simte după intervenţia chirurgicală. „Sunt uimit de cât de bine mă simt şi vor rămâne veşnic recunoscător că am primit o a doua şansă să fac lucrurile pe care le iubesc şi să fiu cu oamenii pe care îi iubesc”, a declarat americanul.

Sursă: YouTube

„A fost o operaţie foarte complexă pentru că a trebuit să transplantăm ţesutul folosind tehnici de microchirurgie”, a declarat medicul Michael Klebuc.

Boysen a fost diagnosticat cu cancer la un muşchi aflat pe scalp în anul 2006. Acesta a fost tratat cu chimioterapie şi radioterapie, dar ţesutul din zona respectivă a fost distrus permanent. Având scalpul şi craniul distrus, creierul său era vulnerabil.

Sursă: gandul.info

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase