Home » D:News » Un tânăr de 26 de ani, singurul concurent român la Campionatul Mondial de Magie, „cea mai importantă competiţie de profil din lume”

Un tânăr de 26 de ani, singurul concurent român la Campionatul Mondial de Magie, „cea mai importantă competiţie de profil din lume”

Un tânăr de 26 de ani, singurul concurent român la Campionatul Mondial de Magie,  „cea mai importantă competiţie de profil din lume”
Publicat: 06.07.2015
Emil Drăgan, un magician în vârstă de doar 26 de ani, este singurul reprezentant al României la Campionatul Mondial de Magie, "cea mai importantă competiţie de profil din lume", care începe luni la Rimini, în Italia, informează un comunicat al Teatrului de Magie.

Potrivit sursei citate, acesta a pregătit un „show de micromagie spectaculos şi inedit”, cu care va concura la categoria „Close up” a campionatului, alături de încă 50 de iluzionişti din toată lumea, pentru titlul de cel mai bun magician al planetei.

„Sunt foarte bucuros că am ocazia să particip la FISM 2015. Am emoţii, evident, mai ales că la un asemenea nivel nu ai voie să greşeşti sau să eziţi. Sunt însă optimist, mă bazez pe experienţa mea îndelungată alături de colegii de la Teatrul de Magie, cât şi pe un moment complex, construit special pentru această competiţie”, a declarat Emil Drăgan, citat în comunicat.

Sursa menţionată adaugă că Emil a descoperit magia în urmă cu aproape 10 ani, iar pasiunea şi talentul său au fost desăvârşite de Andrei Teaşcă, fondatorul Teatrului de Magie.

„Faptul că Emil Drăgan este primul magician român care participă la un Campionat Mondial FISM este o mare performanţă, atât pentru el, cât şi pentru Teatrul de Magie. Prezenţa lui acolo este o încununare a multor ani grei de muncă, ce dovedesc încă o dată nivelul ridicat la care a ajuns arta iluzionismului în România”, a afirmat Andrei Teaşcă.

Emil Drăgan a câştigat premiul al treilea la Concursul Internaţional de Magie „Golden Cats” din Bulgaria (2013), premiul al doilea pentru categoria „Close-Up Magic” şi premiul al treilea pentru categoria „Stage Magic”, la Concursul Naţional de Magie, organizat în cadrul primei ediţii a Festivalului de Magie „Houdini Magic Festival”.

De asemenea, a primit distincţii la concursul internaţional de magie „Joker” (2008) şi la Concursul internaţional de magie „Corodini” (2009), ambele competiţii desfăşurate în Budapesta.

Campionatul Mondial de Magie, organizat de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Magie (FISM), este cea mai importantă competiţie de profil din lume, considerată „Olimpiada Iluzionismului”, notează comunicatul Teatrului de Magie.

Concursul are loc o dată la trei ani, din 1948 încoace. Evenimentul găzduieşte anul acesta, între 6 şi 11 iulie, peste 5.000 de magicieni din toată lumea, care vor arăta publicului cele mai uimitoare iluzii şi trucuri.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase