Home » D:News » Descoperire surprinzătoare în rădăcina unui fag bătrân. Are o VECHIME de 1.000 de ani

Descoperire surprinzătoare în rădăcina unui fag bătrân. Are o VECHIME de 1.000 de ani

Descoperire surprinzătoare în rădăcina unui fag bătrân. Are o VECHIME de 1.000 de ani
Publicat: 18.09.2015
Un schelet vechi de 1.000 de ani a fost descoperit în rădăcina unui fag din oraşul irlandez Collooney, după ce o furtună puternică a doborât copacul bătrân de 200 de ani.

Rămăşiţele aparţineau unui tânăr, iar urmele de pe schelet dovedesc o moarte violentă cauzată de o armă ascuţită. Încă nu se ştie dacă este vorba despre o luptă sau ceva mult mai sinistru.

Chiar şi scheletul a fost găsit îngropat într–un mod bizar: partea superioară a trupului deasupra solului, printre rădăcinile copacului, iar cea inferioară în pământ.

Analizele preliminare arată că bărbatul avea între 17 şi 25 de ani atunci când a murit, cel mai probabil ucis cu un cuţit. Datarea cu radiocarbon indică perioada decesului între 1030 şi 1200 a.c.

Cercetătorii continuă căutările în situl respectiv pentru a afla dacă nu este vorba chiar de un cimitir.

Arheologul Marion Dowd de la Institutul de Tehnologie din Sligo, Irlanda, afirmă că arhivele istorice indică un posibil cimitir şi o biserică în zonă.

Sursa: Science Alert

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase