Home » D:News » Pericolul din spatele webcam-urilor. Timp de 12 ore zilnic acest hacker îi urmărea pe toţi cei care făceau sex

Pericolul din spatele webcam-urilor. Timp de 12 ore zilnic acest hacker îi urmărea pe toţi cei care făceau sex

Pericolul din spatele webcam-urilor. Timp de 12 ore zilnic acest hacker îi urmărea pe toţi cei care făceau sex
Publicat: 10.10.2015
Stefan Rigo, un tanar de 33 de ani, folosea un program de tip malware numit Blackshades prin intermediul căruia controla webcam-urile unor prieteni şi a altor persoane, salvând în special imagini în care cei spionaţi întreţineau relaţii sexuale

Autorităţile britanice au spus că acesta avea o anumita dependenţă pentru monitorizarea vieţii private a altora, iar pentru aceste activităţi el işi petrecea aproximativ 12 ore pe zi.

Un purtător de cuvant al anchetatorilor a declarat ca Rigo a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut, ca parte a unei operaţiuni internaţionale ce viza spionii cibernetici. El a mai declarat că inculpatul a folosit detalii bancare ale fostei sale prietene pentru a plăti programul cu care spiona, program ce oferă un control complet asupra  calculatoarelor ţintă care putea fi situat oriunde în lume.

Pe langa imaginile cu continut sexual inculpatul a mai recunoscut că Blackshades i-a permis atât să controleze şi să monitorizeze webcam-uri cât şi să obţină parole sau diverse informaţii din e-mail-urile celor spionaţi.

Angela McKenna, un ofiţer superior care s-a ocupat de acest caz, a declarat: „Oamenii care folosesc instrumente malware ca Blackshades pot încălca grav viaţa privată a victimelor şi pot folosi computerele spionate pentru a facilita alte ilegalitati”.

Pentru a evita aceste atacuri, autorităţile britanice le-au cerut utilizatorilor de calculatoare să nu dea click pe link-uri necunoscute sau să deshidă fişiere trimise de surse neidentificate sau suspecte.

Sursa: Mail Online

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase