Home » D:News » Un nou tip de bombardier va revoluţiona tehnica militară mondială

Un nou tip de bombardier va revoluţiona tehnica militară mondială

Un nou tip de bombardier va revoluţiona tehnica militară mondială
Publicat: 10.11.2015
Aviaţia americană a aprobat proiectarea unui nou tip de bombardier, destinat să îmbunătăţească tehnica militară disponibilă în acest moment pe Glob.

Aeronava este concepută de specialişti ai Northrop Grumman Corporation, care au lucrat la dezvoltarea unor tehnologii variate, destinate să fie implementate în acest proiect militar. Bombardierul va integra cele mai avansate tehnici ale momentului, fiind mai eficient decât toate aparatele similare, construite până în acest moment. Bombardierul are o rază lungă de acţiune, urmând să aibă rolul de pion central al strategiei militare americane.

Actualul model de bombardier, folosit de armata americană, B-2, a fost proiectat acum 20 de ani. Chiar dacă tehnologia americană a mai evoluat, a existat, însă, o stagnare în acest domeniu. Astfel, guvernul american a hotărât să investească în cercetările destinate proiectării de noi bombardiere, acestea urmând să încorporeze tehnologiile folosite la cele de tip B-2, B-52 şi B-1B. De asemenea, noile aparate de zbor au fost concepute cu scopul de a se adapta mult mai rapid schimbărilor ce vor avea loc în evoluţia tehnologiei.

Cea mai mare putere militară a lumii, Statele Unite ale Americii, are o concurenţă din ce în ce mai mare în ceea ce priveşte tehnica folosită de către armată. Astfel, ţări precum China sau Rusia încep să investească tot mai mult în domeniul militar, SUA aşteptându-se ca bombardierele chineze să le depăşească, din punct de vedere tehnologic, pe cele americane, până în anul 2020. În acest sens, proiectul noului tip de bombardier este cu atât mai important cu cât importanţa armatei americane pe Glob scade, în favoarea celei ruseşti sau chineze.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale noului bombardier este dată de faptul că, la bordul lui, se pot obţine imagini de înaltă rezoluţie a câmpurilor de luptă. Acestea sunt captate prin intermediul unor senzori, destinaţi să fie folosiţi în scopul reperării şi doborârii unor ţinte. În acest sens, în anul 2004 a fost iniţiată operaţiunea ”Resultant Fury”, în urma căreia bombardiere B-52 şi B-1 au identificat şi au eliminat de la distanţă mai multe obiective aflate în mişcare pe apă.

În cadrul acestei operaţiuni, armata americană a demonstrat importanţa armamentului bazat pe tehnologii avansate, sugerând ca acesta va fi din ce în ce mai utilizat. Senzorii de care dispune noul tip de bombardier au fost proiectaţi tocmai în acest scop, de a controla activitatea pe câmpul de luptă, dar şi pentru a acţiona, ca factor decisiv al conflictelor.

Sursă: Stratfor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase