Home » D:News » Greşelile frecvente pe care le fac majoritatea bărbaţilor care şi-au lăsat barba să crească

Greşelile frecvente pe care le fac majoritatea bărbaţilor care şi-au lăsat barba să crească

Publicat: 22.11.2015
Pentru mulţi dintre bărbaţi, barba reprezintă un semn al masculinităţii, însă, indiferent de forma pe care o alegem să o dăm acesteia, tunsul ei necesită o atenţie specială.

Problemele apar încă dinainte ca aceasta să fie vizibil crescută, fie pentru că este foarte deasă şi are o mărime inegală, este prezentă doar în anumite locuri sau poate să nu existe deloc.

Cea mai întâlnită categorie din cele prezentate este cea a bărbilor dese şi neuniforme. Un exemplu în acest sens este actorul american Shia Lebouf, cunoscut pentru schimbările sale constante de look.

Imaginea artistului a fost criticată de stilişti, care l-au acuzat pe acesta că nu are grijă de igiena personală. În acest sens, au încercat să îi dea câteva sfaturi practice. Primul dintre acestea se referă la faptul că barba nu trebuie să depăşească linia imaginară care porneşte din partea inferioară a urechilor şi înconjoară maxilarul. Această linie ar trebui să constituie conturul bărbii, ce urmează să fie trasat la o distanţă de aproximativ 3 cm deasupra mărului lui Adam.

Bineînţeles, aceste reguli trebuie adaptate în funcţie de proporţiile fiecăruia. În al doilea rând, specialiştii ne îndeamnă să dăm o formă cât mai îngrijită bărbii, folosind ustensilele de tuns şi ras pentru a avea un aspect cât mai îngrijit.

Nu în ultimul rând, stiliştii recomandă ca barba să aibă o formă în concordanţă cu fizionomia feţei noastre. Astfel, dacă avem o faţă rotundă, ar trebui să dăm bărbii un contur drept, iar dacă faţa noastră are o formă pătrată, barba va avea un contur rotund.

Sursa: Business Insider

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase