Home » D:News » Un caz interesant pentru medicină: femeia care avea orgasm în picior – VIDEO

Un caz interesant pentru medicină: femeia care avea orgasm în picior – VIDEO

Publicat: 16.12.2015
În 2013, cercetătorii au descoperit un caz interesant: o femeie care trăia de 6 ori pe zi senzaţia de orgasm, care provenea din talpa ei stângă.

Ei au afirmat că această femeie era bolnavă de Sindromul Orgasmului de Picior (Foot Orgasm Syndrome – FOS).

Femeia, pe care o vom numi convenţional Doamna A., a început să resimtă această trăire, orgasm de picior, după ce a fost contaminată cu o infecţie serioasă. După încheierea tratamentului, Doamna A. a început să simtă senzaţii ”stranii” la piciorul stâng.

Medicii au încercat să trateze aceste senzaţii cu medicamente, care inhibă selectiv recaptarea serotoninei. Senzaţiile au dispărut numai în perioada tratamentului. Aşa că doamna A. a inceput sa se confrunte iarăşi cu orgasme de picior.

Acest lucru ar putea suna destul de bine pentru unii, dar pentru  doamna A. era un coşmar, ea nu avea putere de control asupra acestor sentimente. Să ne imaginăm cum e să stai la coadă într-un magazin pentru a plăti produsele şi să resimţi, brusc, un orgasm? Aşa este că nu sună atât de bine?

Medicii consideră că un motiv poate fi că doamna A. a suferit o combinaţie de probleme de sănătate, care au cauzat degenerarea nervilor din piciorul ei stâng. Iar tratamentul pentru prima boal[ provocată de infecţie, împreună cu medicamentele care i-au fost administrate pentru a combate senzaţiile stranii, au fost factori care ar fi putut conduce la un mix în semnalizarea ei nervoasă.

Nervii de la picioare se conectează cu coloana vertebrală într-un loc foarte aproapiat de locul unde nervii genitali se conectează. Apropierea acestor nervi ar fi avut drept consecinţă interpretarea eronată de către sistemul nervos central a informaţiilor parvenite de la piciorul doamnei A. Creierul percepea aceste informaţii ca venind dinspre vagin.

”S-a decis să se efectueze doamnei A. o anestezie a ganglionului dorsal de stânga, de la coloană. Acesta e localizat în partea din spate, unde nervul piciorului intră în măduva spinării. După această procedură, orgasmele spontane de la picior au dispărut complet”, a declarat Marcel D. Waldinger, neuropsihiatru olandez, doctorul doamnei A.

Sursa: Science Dump

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase