Home » D:News » Avertismentul lui Elon Musk, fondatorul SpaceX: ”Faceţi asta înainte de Al Treilea Război Mondial”

Avertismentul lui Elon Musk, fondatorul SpaceX: ”Faceţi asta înainte de Al Treilea Război Mondial”

Publicat: 16.12.2015
Fondatorul companiei aerospatiale SpaceX, Elon Musk, afirmă că este necesar să se trimită un echipaj pe Marte înainte ca un dezastru, precum un Al Treilea Război Mondial, să facă acest lucru imposibil.

Musk, ale cărui ambiţii sunt de a trimite oameni pe Marte prin intermediul proiectului SpaceX, se teme că un război i-ar putea strica planurile de colonizare a planetei roşii şi ar opri şi avansul tehnologic.

Într-un interviu acordat revistei GQ, acesta a declarat că o misiune pe Marte ar putea fi trimisă în următorii 10 – 15 ani şi că este important să se asigure supravieţuirea pe termen lung a omenirii, prin înfiinţarea unei colonii pe planeta roşie.

”Trebuie să recunoaştem că există, cu siguranţă, posibilitatea unui Al Treilea Război Mondial şi, în cazul în care s-ar produce, ar fi mai rău decât tot ce s-a întâmplat până acum. Să spunem că sunt folosite arme nucleare. Ar putea exista o mişcare socială foarte puternică care este împotriva tehnologiei. Mai este şi o creştere a extremismului religios. Vreau să spun, adică, ISIS chiar creşte?”, a afirmat acesta.

Elon Musk va anunţa la începutul anului viitor planurile lui mai detaliate în ceea ce priveşte colonizarea planetei Marte. El a reamintit şi o ideea pe care a lansat-o în trecut şi care a stârnit numeroase controverse: Marte ar putea fi mai locuibilă în urma folosirii unor „impulsuri nucleare” în atmosfera superioară pentru a încălzi planeta. Citeşte aici mai multe despre această idee a lui.

Sursa: Sky News

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase