Home » D:News » Cercetătorii spanioli au inventat „tamponul muzical”. Dispozitivul este intravaginal şi ar avea beneficii uriaşe – FOTO

Cercetătorii spanioli au inventat „tamponul muzical”. Dispozitivul este intravaginal şi ar avea beneficii uriaşe – FOTO

Publicat: 08.01.2016
"Babypod" poate ajuta copiii nenăscuţi să-şi dezvolte capacităţile auditive şi conversaţionale

În interiorul uterului, fetuşii sunt capabili să audă încă de la vârsta de 16 săptămâni. Oamenii de ştiinţă britanici s-au gândit că pot îmbunătăţi această capacitate a copiilor nenăscuţi, inventând un dispozitiv special.

Este vorba de Babypod, un difuzor intravaginal, conceput de cercetătorii Institutului Marquès din Barcelona. Aparatul confecţionat din silicon permite mămicilor să stimuleze neuronii copiilor lor, încă dinainte ca aceştia să se nască. Dispozitivul poate fi introdus în vagin asemenea unui tampon şi este capabil să difuzeze muzică, îmbunătăţind astfel primele încercări ale fetusului de a emite sunete.

Foto: babypod.net

Specialiştii Institutului Marquès au studiat în ultima vreme efectele pe care le are muzica asupra copiilor nenăscuţi. În acest sens, oamenii de ştiinţă au proiectat sunete asupra fetuşilor în două moduri: prin intermediul căştilor ataşate de abdomenul mamelor şi intravaginal, folosind Babypod-uri.

Foto: babypod.net

Rezultatele au arătat că muzica emisă în interiorul vaginului determină copilul să realizeze gesturi cu gura şi limba, ca şi cum ar vorbi sau ar cânta. Pe de altă parte, notele transmise prin intermediul căştilor nu au avut niciun efect asupra comportamentului fetuşilor. Această diferenţă se explică prin faptul că Babypod permite copilului nenăscut să asculte sunetele, fără ca acestea să fie împiedicate de bariera creată de peretele abdomenului mamei.

Foto: babypod.net

Pentru a fi folosit în mod eficient, Babypod trebuie introdus în vaginul mamei şi conectat prin intermediul unui cablu la un smartphone. Mama poate asculta muzica în acelaşi timp, folosind o pereche de căşti ataşată dispozitivului.

Foto: Babypod/ Instagram

Difuzorul emite un sunet de 54 de decibeli, asemănător unei conversaţii în şoaptă. El nu este prevăzut cu baterie, ceea ce îl face sigur atât pentru mamă cât şi pentru copil.

Foto: am.com.mx

Stimulând neuronii, Babypod ajută fetuşii să-şi dezvolte capacităţile de comunicare încă dinainte de a fi născuţi. De asemenea, dispozitivul îi poate ajuta pe medici să identifice problemele de auz pe care le pot avea copiii, în cazul în care aceştia nu răspund la stimulii aplicaţi. Totodată, muzica emisă ajută mamele să se elibereze de stresul din timpul sarcinii, împărţind momente de relaxare cu copiii lor.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase