Home » D:News » Statul în picioare stimulează funcţia cognitivă la elevi. VIDEO

Statul în picioare stimulează funcţia cognitivă la elevi. VIDEO

Statul în picioare stimulează funcţia cognitivă la elevi.  VIDEO
Publicat: 19.01.2016
Studiul efectuat în SUA a constatat că elevii de liceu pot demonstra o funcţionare cognitivă a creierului mai bună după o jumătate de an de utilizare a birourilor la care se stă în picioare.
A fost elaborat un studiu de cercetare cu privire la beneficiile statului în picioare în decursul zilei, în raport cu poziţia sedentară. Înaintea acestui studiu, elevii au folosit în timpul lecţiilor numai băncile convenţionale, la care se stă aşezat.
 
”A fost o mulţime de dovezi parvenite de la profesori precum că elevii se concentrează şi se comportă mai bine în timpul utilizării birourilor la care se stă în picioare. Aceasta este prima examinare a elevilor şi răspunsurilor lor cognitive în raport cu birourile inovative”, a declarat Mark Benden, unul dintre cercetatori de la Universitatea din Texas A & M.
 
Cercetatorii au recrutat 34 elevii de liceu pentru a evalua funcţiile lor executive în timpul anului şcolar printr-o serie de teste computerizate. Funcţiile executive sunt tipurile de funcţii cognitive pe care le folosim pentru a analiza sarcinile, ele sunt direct legate de abilităţile academice, cum ar fi capacitatea noastră de a memora şi înţelege faptele, de a organiza gândurile şi de a rezolva probleme.
 
Funcţiile executive sunt dirjate în mare parte de regiunile frontale ale creierului, iar cercetatorii au folosit spectroscopia cu infraroşu pentru a capta şi analiza imaginii ale creierului elevilor. Au fost efectuate două teste complexe la  aproximativ o jumătate de an distanţă, timp în care elevii implicaţi au folosit continuu birouri la care se stă în picioare.
 
Rezultatele, publicate în Jurnalul Internaţional de Cercetare a Mediului şi Sanatate Publică, au arătat că „utilizarea în continuare a birourilor la care se stă în picioare a fost asociată cu imbunătăţiri semnificative în funcţiile executive şi capacităţile de memorie de lucru”, a declarat unul dintre membrii echipei, Ranjana Mehta.
 
Elevii care au dat dovadă de indictatori mai buni au relevat o  îmbunătăţire de aproximativ 7-14 la sută în performanţele lor cognitive numai după o jumătate de an de lecţii în picioare. Mai mult, imagistica creierului a dezvăluit o activare semnificativă în regiunea lobului frontal pe stânga.
 
”Aceste rezultate sunt primele de această natură, ele trebuiesc confirmate Numai două sesiuni de testare a elevilor au fost înregistrate cu studenţii şi numărul de voluntari a fost mic, dar şi aşa este important să se ţină cont de faptul că nu a existat nici grup de control cu care să contrasteze rezultatele elevilor care au folosit birouri în picioare”, au declarat cercetătorii.
 
Schimbarea băncilor tradiţionale cu birourile la care se stă în picioare s-ar putea dovedi o idee bună, pentru că aceasta ar fi o schimbare simplă şi eficientă pentru şcoli şi una care ar putea îmbunătăţi sănătatea elevilor şi performanţele academice, în acelaşi timp.
 
„Interesant, cercetarea noastră a arătat că utilizarea unor anumite tipuri de birouri stimulează funcţia neurocognitivă. Următorul pas ar fi să comparăm direct beneficiile neurocognitive ale birourilor la care se stă în picioare şi programele de exerciţii fizice de la şcoală”, afirmă Mehta. 
 
„În comparaţie cu cele mai multe programe de activitate fizică din programa şcolară, activitatea fizică a picioarelor pe care o presupun birourile inovative nu are nevoie de nici o instruire suplimentară, prin urmare nu cheltuie resurse şcolare, numai decât costul birourilor”, scriu autorii.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase